L’Igualada HC tumba el Lleida a la CERS amb una remuntada èpica

11 de desembre de 2017

Partit d’infart el que es va viure dissabte a Les Comes, en l’anada dels vuitens de final de la Copa de la CERS. L’Igualada va superar el Lleida per 4 a 3, perdent de dos gols a falta de 4 minuts pel final i marcant el 4 a 3 definitiu quan el cronòmetre indicava que només quedaven 37 centèsimes de segon per acabar el matx.

El partit va embogir només començar. En tres minuts, es van veure quatre targetes blaves, dues per cada equip. Primer l’àrbitre va amonestar a Lluís Tomàs i a Darío Giménez per una caiguda d’Oriol Vives dins l’àrea. El mateix Vives no va poder transformar la falta directa. L’Igualada va jugar quatre contra dos durant uns segons, en un atac a gol, però els llistats es van defensar molt bé.

Quan Giménez i Tomàs encara completaven els seus minuts de suspensió, Oriol Vives i Met Molas van veure cadascú una blava. El primer, per una empenta sobre el rival, tot i que el de Santa Coloma de Farners es va queixar d’una primera agressió a ell i de fet, va requerir atenció mèdica. El Lleida tampoc va aprofitar la falta directa i el partit va continuar amb dos jugadors de pista per cada equip jugant. El Lleida va recuperar primer els seus dos homes, però els arlequinats es van defensar molt bé amb dos joves jugadors con Roger Bars i César ‘Tety’ Vives, que fins i tot van generar alguna jugada en atac.

Amb els cinc jugadors per cada equip sobre el terratzo de Les Comes, el partit va mantenir la tensió i els ritme frenètic dels primers minuts. A nivell de joc, els dos equips estaven molt equilibrats i van disposar d’algunes ocasions, tot i que en línies generals, es van mostrar força segurs en defensa. Durant els últims minuts de la primera part, l’Igualada va demostrar sobreposar-se millor a la tensió viscuda als instants inicials i van jugar millor a l’atac i Oriol Vives i Jordi Méndez, dos davanters, van tenir ocasions clares. A pesar de com havia anat el partit, de manera força sorprenent, el primer temps va acabar amb el 0-0 inicial.

Però el segon temps encara tenia moltes coses a explicar. Al mig minut, Oriol Vives (que ja havia enviat dos pilotes al pal) marcava el primer gol amb un remat al primer pal. Les faltes van cobrar protagonisme i al minut 32, l’Igualada va cometre la desena. Elagi Deitg, magistral altra vegada a pilota aturada, va parar el xut, però al minut següent, César Candanedo va caçar un rebot i va empatar.

Després de l’empat, l’Igualada va tenir un minut de desconnexió. Al minut 39 Darío Giménez va disposar d’un llançament de falta directa per un bloqueig d’un jugador de l’Igualada i aquesta vegada sí que va aconseguir superar Elagi. A la jugada immediata, un veterà con Jordi Creus, va recuperar una pilota a la mitja pista i totalment sol davant d’Elagi, va anotar el tercer.

Però l’Igualada mai va deixar de creure-hi. A falta de 4 minuts, el resultat encara era de 1 a 3, encara que l’Igualada ho havia intentat de totes maneres. Al minut 46, la parella arbitral xiulava penal favorable a l’Igualada. ‘Tety’ Vives va fallar el xut directe, però va recuperar la pilota amb molta classe i va picar-la per sobre de Lluís Tomàs, era el 2 a 3. El mateix ‘Tety’ Vives va disposar d’un altre penal a falta d’un minut i mig pel final del partit. El jove del planter va picar la pilota amb força i va foradar l’escaire de la porteria.

L’Igualada no es va voler renunciar a res amb l’empat a 3 i l’últim minut va ser de domini igualadí. A falta de 37 centèsimes del final, amb l’àrea plena de jugadors, Tety Vives va enviar una canonada des de mitja pista que va superar a Lluís Tomàs i tota la defensa, un gol que va posar a totes Les Comes dempeus.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va dir que ell sí que havia cregut en guanyar el partit i que el seu equip havia guanyat “perquè no hi havia deixat de creure. Aquest equip té fam i avui ho ha demostrat”. L’entrenador admet que “el principi del partit ens ha trastocat, però hem sabut sobreposar-nos”. López va lloar la feina defensiva del seu equip “hem fet un control defensiu perfecte i ens han penalitzat dos errors individuals”. Tot i que va deixar clar que el partit de tornada contra el Lleida encara queda molt lluny, “anirem a Lleida a superar l’eliminatòria. De moment, hem superat els 50 primers. Prefereixo anar-hi amb el 4 a 3 d’avui que no pas com estàvem a 6 minuts pel final”.

L’Igualada només tindrà dilluns per preparar el partit de dimarts contra el Liceo, que es jugarà a Les Comes (21:30h). Ferran López confessa que “amb el calendari costa molt d’entrenar i el nivell de fatiga és molt alt. S’ha de dosificar molt als entrenaments”.

FITXA TÈCNICA

IHC 4 (0/4): Elagi, Met Molas, Roger Bars (1), Tety Vives (2) i Oriol Vives (1), equip inicial. J. Méndez i G.Miquel. O.Prat i M.Del Valle.

LLEIDA 3: Ll. Tomàs, Cañellas, Jiménez (1), A. Tomàs i J.Creus (1), equip inicial. A. Mula, B. Di Benedetto, R. Di Benedetto, Mataix i Candanedo (1).

Creus que Igualada necessita més carrils bici?