L’Igualada HC s’imposa al Vic (5-3) i passa a quarts com a primer de grup

18 de setembre de 2017
Roger Bars en el moment de fer el gol. Foto: Joan Guasch

L’Igualada va superar el Vic per 5 gols a 3 en la tercera jornada de la Lliga Catalana. Els arlequinats van fer un partit complet, seriós i efectiu que els va permetre controlar el partit i no anar en cap moment per darrere al marcador. Els homes de Ferran López sumen un ple de victòries en aquesta fase de grups i avancen cap als quarts de final, on els espera el CE Noia.

Els primers 15 minuts de la primera part es va veure un joc igualat i dos equips pausats que analitzaven la tècnica del rival. Tot i que Elagi Deitg es va lluir en un parell d’ocasions, va ser l’Igualada qui va disposar de més possessió i xuts, però no va tenir cap ocasió clara de gol. El partit va canviar al minut 16, quan una brillant jugada individual de Roger Bars va posar l’1-0 al marcador. El gol va donar empenta als igualadins que tres minuts després del gol, van enviar una pilota al pal. El Vic no va ser capaç de contrarestar a l’Igualada, que va enfilar el camí dels vestuaris guanyant i dominant el partit.

La segona part va tenir un inici molt accelerat i amb només tres minuts es va passar de l’1-0 al 2-2. El conjunt vigatà va sortir molt endollat i en pocs segons Albert Clos aconseguia el primer amb un xut des de gairebé el mig camp que entrava a la porteria defensada per Elagi Deitg. Ni 20 segons va necessitar l’Igualada per tornar a posar-se per davant. Immediatament a la jugada següent, Roger Bars tornava a marcar. L’alegria va durar poc, ja que el Vic va aconseguir empatar dos minuts i mig més tard amb gol de Tirso, que anotava després d’una mitja volta dins l’àrea.

Poc després del segon gol, Albert Closa va veure la blava per una duríssima entrada a Bars. Sergi Pla no va transformar la falta directa, que va sortir fregant el pal. Tot i l’empat i la desafortunada ocasió, l’Igualada ja no va deixar de dominar el partit fins al final. Oriol Vives va veure una targeta blava. L’equip va aguantar molt bé amb un home menys, i fins i tot, va disposar d’ocasions de gol.

A falta de 10 minuts del final i recuperant el quart jugador de pista, l’Igualada va afusellar la porteria del Vic. La més clara, una de Méndez al minut 38 que el porter va endevinar en els últims instants. Quan millor estava l’Igualada va arribar la recompensa del gol. Tety Vives marcava després d’una gran jugada individual. A la primera possessió de l’Igualada després del gol, Méndez estavellava la pilota al pal. L’Igualada no es conformava a mantenir la victòria per la mínima i va demostrar tenir fam de gol.

A falta de 8 minuts pel final, Jassel Oller veia una blava i els arlequinats van tenir una falta directa a favor que Jordi Méndez, amb una sang freda pròpia d’un veterà, va transformar per posar el 4-2. Uri Vives ha firmat el cinquè a falta de quatre minuts pel final. Els arlequinats van cometre la desena falta al minut 49, i tot i que Elagi va aturar el primer remat, el Vic va anotar el tercer gol al rebot. Els homes de Ferran López encara van buscar el sisè als últims segons, però el marcador es va quedar amb el definitiu 5-3.

D’aquesta manera, l’Igualada suma un balanç de tres victòries i cap derrota en aquesta fase de grups, amb 9 gols a favor i 5 en contra. Els arlequinats passen a quarts de final com a primers classificats del grup C i dimarts s’enfrontaran al CE Noia en la següent eliminatòria.

Creus que amb la nova normativa de lloguers s'abaixaran notablement els preus de la Conca?