L’Igualada HC guanya a la pista del líder FC Barcelona

9 de març de 2014

bcnL?IHC IHC Blocat.- Per segona temporada consecutiva el MONBUS IHC ha estat el primer equip a derrotar el FC Barcelona a l’Ok LLiga. I per segon any ho ha fet derrotant als líders a casa seva demostrant que les gestes al Palau Blaugrana són al seva especialitat. De fet és una espècie de continuïtat genètica de tots els equips que han precedit els actuals en ser una pedra a la sabata dels capitalins. L’any passat el llegendari David Càceres va ensenyar el camí del que havíen fer els grans equips anteriors. I va voler passar el testimoni a l’engròs (victòria a l’Ok LLiga i empat a la Cers). Aquest any la generació Baliu-Deitg i cia ja han agafat el relleu i han fet que tornessin a ressonar els crits d’Igualada-Igualada al Palau. La victòria, a més del prestigi, dona 3 punts fonamentals pel gran objectiu de la temporada. Ara els arlequinats ja en tenen 32. El MONBUS Igualada ha sortit al parquet del Blaugrana amb les idees molt clares i el convenciment de saber com fer-les prosperar. Els igualadins s’han avançat en el marcador, han tingut molt bons minuts de joc i han sabut aguantar la pressió descomunal dels blaugranes quan s’han vist per darrera en el marcador. I sobre tot, i més important, no s’han ensorrat quan la proverbial efectivitat del Barça ha aconseguir donar-li la volta al marcador amb un gol a falta de 20 segons per arribar al descans. Sergi Pla ha llençat el primer avís amb un remat al pal. Després Ton Baliu ha mostrat galons amb el 0 a 1 amb un remat creuat a l’escaire. Era el minut 6 i mig i els arlequinats han mantingut el resultat favorable durant 16 minuts. I això que els 2 equips han disposat de 2 FD que no han pogut aprofitar. Si que ho ha fet Reinaldo Garcia en un llençament de penal per establir l’1a 1 en el marcador. I quan ja s’obrien les portes dels vertidors Marín no ha volgut faltar a la seva cita amb el seu ex-equip i ha fet una d’aquelles jugades marca de la casa arrencant des del darrere de la porteria i aixecant la bola. El 2 a 1 semblava trencar la sorpresa. Els plats arlequinats començaven a estar en perill. Però els igualadins no estaven disposats a pagar cap plat trencat de ningú. Com escrivia el capità Baliu “el vertígen és només per afrontar-lo” i l’equip s’ha llençat de cap afrontant i desafiant qualsevol vertígen. Un altre cop el primer d’empendre l’aventura ha estat Pla. I aquest cop el Sergi no només ha avisat. El davanter de Vic ha entrat dins de l’àrea controlant la bola amb gran habilitat i ha batut Sergi Fernàndez a mitja alçada. Havia passat 1 minut i 38 segons i l’efecte del gol psicològic de Marín començava a esvair-se. Fins aquí havíen aparegut ja dos socis del trident golejador de l’equip (l’Elagi sempre hi és aturant per exemple una FD amb el partit en fase de decisió). Faltava el “tercer home“. I aquest no falla mai. Oriol Vives s’ha col.locat allà on només els elegits saben estar i ha desviat a la xarxa un tir exterior mil.limetrat de Jassel. El MONBUS circulava a velocitat de creuer. Que podria haver estat encara més alta si Vives hagués pogut augmentar l’aventatge amb un llençament de FD. Res no és fàcil al Blaugrana. I l’equip no ha derrapat quan 2 minuts més tard quan Pascual, també de penal, ha aconseguit batre un insuperable Elagi. Els de Monclús han sabut patir, han seguit pedalant fins que ha arribat el torn de “l’home de gel, Jassel”. El FC Barcelona ha estat sancionat amb un penal. I Oller, a partir d’avui senyor Oller, s’ha imposat a Sergi Fernàndez en la guerra de nervis. Fins a dos cops s’ha avançat el porter blaugrana al llençament del de Caldes. Els àrbitres han expulsat Sergi Fernàndez i ha hagut de sortir a pista Egurrola. Un Jassel llençat s’ha “endrapat” en un tres i no res dos dels millors porters del mon i ha batut la porteria blaugrana per tornar a posar l’IHC per davant. Quedàven 5 minuts de partit i moltes emocions encara. A falta de 2 Torra ha restablert l’empat amb una jugada individual. El partit penjava d’un fil. Tot podia passar. L’IHC estava a una falta de la directa però ha estat el Barça qui l’ha rebut per una blava a Panadero. Met Molas ha agafat la bola amb aquella decisió tant seva. I com qui obre la botiga cada matí, amb la naturalitat de qui sap que ha de guanyar el partit i fer caure l’imbatut Barça, l’ha col.locada amorosament a la xarxa. 4 a 5. I un altre cop l’impossible. El MONBUS IHC repetint resultat i alegria al Palau davant d’una afició que ha tornat a prendre el Blaugrana embogida per la proesa. FC BARCELONA 4 (2/2) S.Fernàndez, Panadero, Gual, Torra (1) i Alvarez, equip inicial, Pasqual (2), Marín (1), Barroso, Reinaldo i Egurrola. MONBUS IHC 5 (1/4) Elagi, Ton Baliu (1), Met Molas (1), O. Vives (1), S. Pla (1), equip inicial, Jassel (1), J.Muntané. D.Carles, P.Vilaseca, A. Ferrer. GOLS: 0-1 Baliu (m 6.35), 1-1 Pascual penal (m 22.17), 2-1 Marín (m 24.40). SEGONA PART. 2-2 Pla (m 6.42), 2-3 Vives (m 12.30), 3-3 Pascual penal (m 15), 3-4 Jassel penal (m 19.15), 4-4 Torra (m 23), 4-5 Met Molas (m 24). Més info a http://ihc.blog.cat/