L’Igualada HC es conjura per tornar a fer història

45

carda europa 1999.jpg

L’Igualada HC vol tornar a fer història. Vol que aquest cap de setmana les Comes torni a ser aquell fortí de maig del 1999 quan va guanyar la seva sisena i última Copa d’Europa. Els arlequinats tornen, per segon any consecutiu, a estar a la fase final de la Copa CERS, curiosament l’únic trofeu que manca a les poblades vitrines del club. Els de Cesc Monclús van caure l’any passat a Forte dei Marmi (Itàlia) a les semifinals, però aquest any volen arribar fins a la final, i guanyar-la. Per això refien de “la força de les Comes”, tot un fenomen social que va explosionar a la dècada dels noranta i va ser molt útil per fer caure els grans gegants de l’hoquei mundial. La cita torna a ser a Igualada, demà dissabte i, tant de bo, diumenge. La final es jugarà a les 20.30 hores.

L’Sporting, el primer rival
No serà fàcil per als igualadins. Amb un equip digne però just en una cita d’altures com aquesta, l’IHC s’ha conjurat per no fallar. A més, s’espera un pavelló amb força representació de públic dels tres altres rivals que s’han classificat, el vell conegut Reus, i els potents equips portuguesos de Barcelos, on s’han fet autobusos al mòdic preu de 25€ de viatge amb entrada inclosa, i Sporting de Portugal. S’han posat a la venda 1.600 entrades, 400 per cadascun dels equips, però la majoria seran per a l’Igualada, ja que els clubs visitants no han cobert tota l’oferta.
La jornada de semifinals començarà demà dissabte a les 6 de la tarda amb el Reus Deportiu contra el Barcelos. Després, a 2/4 de 9, jugaran l’Igualada contra l’Sporting de Portugal, de Lisboa. Els de la capital lusa són un equip potent, dels millors del país veí.

Monclús: “L’equip arriba de la millor manera”
L’equip igualadí s’ha entrenat dilluns, dimecres i ahir dijous.
El tècnic igualadí Cesc Monclús explica que els jugadors estan molt concentrats. “Després d’aquestes dues victòries, arriba de la millor manera amb la que podíem arribar tenint en compte que vàrem sortir del Tourmalet, a Liceu, sense puntuar. També pel nivell dels jugadors i de l’equip en general. Ara cal aprofitar aquesta dinàmica pel partit amb l’Sporting”.
A la foto, gol de Santi Carda que va donar, el 1999, la Copa d’Europa a l’IHC en la “final four” que es va jugar a la ciutat. Ha estat l’últim trofeu important que va guanyar l’Igualada Hoquei Club.