L’Igualada HC, eliminat de la Copa del Rei pel FC Barcelona

3 de març de 2013

Poc va durar l’estada de l’IHC a Oviedo, Astúries, on s’ha jugat aquest cap de setmana la fase final de la Copa del Rei. Malgrat haver complicat molt les coses al Barça aquesta temporada, l’equip de l’Anoia va perdre als quarts de final per un clar 7-1. El conjunt de Gaby Cairo, vigent campió, va aconseguir el passi a semifinals després d’una gran primera meitat, on va obtenir una renda de tres gols que ja va ser molt complicada de doblegar per als arlequinats. El FC Barcelona va començar una mica tenallat, i l’Igualada semblava portar la trobada on li interessava. Baliu va poder avançar els seus en una ocasió claríssima, però a partir d’aquí el domini ja va ser del Barça. La rèplica la van tenir Pablo Álvarez i Reinaldo, aquest últim enviant una bola al travesser. Era el preludi del diluvi de gols. Primer  Álvarez al segon pal, després Torra de tret llunyà i posteriorment Gual recollint l’assistència de Torra, es encarregar de posar terra pel mig al marcador. Tot i que Povedano va retallar diferències des de mitja distància, el FC Barcelona va reaccionar ràpid amb un gol de Reinaldo, que va situar el 4-1 amb què es va arribar al descans, un cop dur per l’Igualada. A la segona part, el protagonisme se’l va endur l’ambient gèlid tot i les més de 2000 persones que van acudir al Palau dels esports, així com la solvència del Barça, que va saber portar a la trobada al ritme que més li convenia, amb atacs llargs i defenses molt ben tancades. L’Igualada ho va provar, però amb tímid intents sempre defensats per la defensa o en última instància per un Sergi Fernández que va passar inadvertit. Ordeig va anotar el 5-1 a un quart d’hora del final, però l’encarregat de completar la golejada va ser Álvarez, amb dos gols al final, un de falta directa. Una llàstima. Igualada: Deitg, Casadevall, Pla, Baliu y Caceres –cinc inicial- Povedano y Vives FC Barcelona: Sergi Fernandez, Torra, Álvarez, Panadro, Ordeig –cinc inicial- Gual, Reinaldo, Miras, Julià Goles: 0-1 Álvarez (18’), 0-2 Torra (21’), 0-3 Gual (22’), 1-3 Povendano, 1-4 Reinaldo (24’), 5-1 Ordeig (35’), 6-1 Álvarez (47’), 7-1 Álvarez (49’) Árbitres: Jorge García i Ruben Fernández