L’Igualada HC es deixa empatar a l’últim minut a la pista del Lleida

22 d'octubre de 2017
Jordi Méndez, una vegada més, ha anotat un gol per l’Igualada. FOTO: XAVIER GARCIA

Es resisteix la primera victòria de la temporada pel conjunt arlequinat. Els homes de Ferran López han empatat avui al Pavelló de l’Onze de Setembre del Lleida Llista Blava, amb un gol de falta directa dels locals a l’últim minut, que ha estat qüestionat. Tot i això, un Lleida força rocós no ha donat gaire opció de perill a l’Igualada. Sergi Pla i Jordi Méndez, han estat els golejadors de l’Igualada per segon cap de setmana consecutiu.

El partit ha començat de la millor manera possible pels igualadins. Sergi Pla ha anotat a la primera jugada del partit, quan només s’havien disputat set segons de joc. Els arlequinats s’han trobat molt còmodes durant el primer tram del partit, generant sensació de perill, per contra del Lleida, que mantenia un joc molt estèril. Però al minut 7 de partit, en una jugada aïllada i aparentment poc perillosa, Jordi Creus ha marcat el gol de l’empat amb un xut llunyà.

El gol lleidatà ha agafat desprevingut a l’Igualada, que ha vist com el rival ha crescut i ha començat a buscar amb força el segon gol. El temps mort de Ferran López, al minut 12, ha posat pausa quan l’Igualada ho necessitava. La primera part ha estat equilibrada, amb poques ocasions de perill per part dels dos equips. Les faltes han estat les grans protagonistes de la primera part, ja que el marcador de faltes era de 9 a 9 quan els jugadors han enfilat els vestuaris. La meitat de les faltes que ha comès l’Igualada han estat xiulades en atac.

A la represa, l’Igualada ha disposat d’una falta directa als pocs segons, però Sergi Pla no l’ha pogut transformar. Pocs minuts després el Lleida ha tingut la seva oportunitat a pilota aturada, però tampoc ha marcat i l’1 a 1 ha continuat manant. La segona part ha seguit amb un guió similar de la primera, amb un partit igualat, on els dos equips es repartien els minuts en els quals generaven més perill. Oriol Vives, que al llarg de la seva carrera esportiva ha demostrat la seva gran capacitat golejadora, ha estat el jugador de l’Igualada que més ha xutat a porteria, però una jornada més, ja estat el jove Jordi Méndez qui ha anotat un gol.

El jove del planter ha necessitat tres minuts a pista per fer pujar l’1 a 2 al marcador. Instants després del gol, el jugador del Lleida César Candanedo ha vist una targeta blava i l’Igualada ha disposat d’una nova falta directa, que el mateix Méndez no ha pogut transformar. Tot i així, l’Igualada ha arribat al minut 49 guanyant per 1 a 2 però amb 14 faltes en contra, a una de la directa.

A falta de 28 segons del final, a Roger Bars li han assenyalat una falta en atac protestada per tot l’equip igualadí. Jordi Creus s’ha encarregat de xutar la falta i marcar-la, empatant el partit. I només 14 segons més tard, Oriol Vives ha vist la targeta blava i els locals han disposat d’una nova falta directa, que Elagi ha pogut aturar. Tot i que el rebot ha entrat dins la porteria, la dupla arbitral l’ha anul·lat perquè un jugador del Lleida l’ha tocat amb el peu. Andreu Tomàs ha vist una blava a falta de pocs segons pel final, i els últims instants del partit s’han disputat amb tres jugadors de camp sobre la pista per part de cada equip.

Amb el xiulet final, els jugadors d’ambdós equips s’han dirigit a la parella d’àrbitres, Xavier Buixera i Daniel Villar, per parlar sobre les seves decisions a l’últim minut del matx. Tot i alguns moments de tensió, els jugadors s’han acomiadat amb una amistosa encaixada de mans. Ferran López ha declarat que “no vull valorar els àrbitres. Les imatges són allà per veure-les i que cadascú tregui les seves valoracions”.

El tècnic de l’Igualada considera que “teníem el partit ben lligat amb l’1-2 però hem perdut per coses que no controlem”. L’entrenador de Sant Sadurní ha elogiat el caràcter del seu equip, si sobre la ratxa de Jordi Méndez, ha reconegut la seva capacitat golejadora però ha subratllat que “no és pot viure només del gol i encara té coses a millorar”.

El proper compromís de l’Igualada es dissabte que ve a casa, contra el Club Patí Voltregà amb el ja habitual horari de l’equip, les 20:30, encara que aquest any encara no s’ha jugat a aquesta hora.

FITXA TÈCNICA

Lleida Llista Blava: Lluís Tomàs, Andreu Tomàs, Joan Cañellas, Jordi Creus (2) i César Candanedo –equip inicial– Carlo Di Benedetto, Roberto Di Benedetto, Desi Mataix.

Igualada HC: Elagi Deitg, Oriol Vives, Sergi Pla (1), César Vives i Jaume Molas –equip inicial– Roger Bars, Gerard Miquel i Jordi Méndez (1).