L’Igualada HC cau derrotat però dona la cara al Palau Blaugrana

7 de desembre de 2017

Un Igualada seriós en defensa es va plantar al Palau Blaugrana i va contenir gran part del potencial ofensiu del Barça, però no va poder fer res davant les individualitats i la preparació física del conjunt que entrena Edu Castro. A més, els arlequinats, van tenir problemes per crear joc, i un sempre atent Aitor Egurrola va desfer els xuts més perillosos dels homes de Ferran López.

La primera part va ser la més difícil per l’Igualada, on la pressió del Barça dificultava la sortida de la pilota. Els blaugranes eren superiors i al minut 5, Ignacio Alabart va marcar el primer gol del matx, certificant la superioritat al marcador. L’1 a 0 se li ha fet difícil a l’Igualada, i tot i que no deixava desplegar el millor joc del Barça, els arlequinats patien amb el ràpid ritme que jugaven els blaugranes.

L’Igualada es va mostrar tímid en atac, tot i que Egurrola va aturar tots els xuts entre els tres pals dels igualadins. Els contraatacs, una de les armes més treballades per poder fer mal al Barça al Palau, no van acabar de sortir-li bé a l’Igualada, que al llarg del partit, no va poder aprofitar la majoria dels que va tenir.

Al minut 20 de partit, Roger Bars queia a terra per una falta no assenyalada i en el contraatac següent, Pablo Álvarez feia el segon i definitiu gol. Els últims minuts de la primera part, i coincidint amb l’entrada d’un golejador com Jordi Méndez, van ser els millors de l’Igualada de la primera meitat, obligant fins a tres vegades a Aitor Egurrola a desviar un xut entre els tres pals.

A la represa, es va veure un Igualada millorat, sobretot en defensa. Els arlequinats van incomodar al Barça, que li costava més trobar oportunitats en atac que a la primera part. Els arlequinats també van millorar ofensivament, amb alguna ocasió clara, però no van poder superar el porter blaugrana. El conjunt igualadí no va voler arriscar en defensa, a pesar de que el temps per treure alguna cosa del Palau li jugava en contra. Al final del partit, l’Igualada, tot i haver plantat cara a casa del vigent campió, va sortir derrotat del Palau Blaugrana. Tot i això, es manté setè amb 17 punts i també manté l’estadística de no encaixar més de dos gols per partit.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, ha admès que “jugàvem contra un dels millors equips del món i la diferència física entre ells i nosaltres és abismal”. Tot i això, López va deixar molt clar que “tant jo com els meus jugadors veníem a guanyar. El partit estava pensat per defensar bé i buscar bons contraatacs, però no sempre ens ha sortit bé”.

I sense gairebé descans, l’Igualada jugarà dissabte el partit d’anada dels 1/8 de final contra el Lleida, que ahir va guanyar el seu partit d’OK Lliga. Serà a les 20:30 a Les Comes. Ferran López va fer una crida perquè l’afició acudeixi al pavelló i va deixar clar que “ens esforçarem al màxim per fer un gran partit”.

FITXA TÈCNICA

FCB 2 (2/0): Egurrola, Gual, Pascual, Alvarez (1) i Alabart (1), equip inicial. Panadero, Bargalló, Ordonez i Nájera.

IHC 0 (0/0): Elagi D., R. Bars, M.Molas, O. Vives i S.Pla, equip inicial. Tety V. J.Méndez i G.Miquel. O.Prat i M.Del Valle.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?