L’Igualada HC, amb la feina feta, cau amb el Barça (0-1) a les Comes

17 de febrer de 2013

Victòria d’infart del conjunt blaugrana (0-1) en un partit de nervis, tensió i sobretot de bon hoquei. La importància de duel s’ha notat des de bon inici a Les Comes. Tant l’Igualada HC com el Barça han sortit a la pista a mantenir les seves opcions. S’hi jugaven molt. Els locals, portats per una gran afluència de públic i per la classificació ja assegurada, han estat els primers de dominar el ritme del joc. El Barça contrarestava els atacs dels igualadins amb contraatacs guiats per Marc Torra, però un Elagi Deitg molt encertat ha impedit que els blaugranes inauguressin el marcador. L’Igualada creixia a mesura que avançaven els minuts i el conjunt de Cairo ha aguantat amb seguretat les ofensives del club local. El temps corria i l’hoquei d’ambdós conjunts s’intensificava. El domini local ha disminuït per donar pas a un intercanvi de cops a les porteries defensades per Sergi Fernández i Elagi Deitg. La millor ocasió del Barça ha sortit de l’estic de Mia Ordeig. El blaugrana ha disposat d’un un contra un que el porter local, novament, ha rebutjat amb encert. Els últims minuts s’han viscut amb tensió a Les Comes: ambdós conjunts han pogut obrir el marcador però la seguretat sota pals dels dos porters ha obligat a marxar als vestidors amb l’empat a a zero. La represa no ha pogut començar millor per als interessos blaugrana. Mia Ordeig ha tornat a disposar d’un un contra un que ha aturat Elagi, i posteriorment Marc Gual ha decantat la balança per al conjunt barcelonista. El ‘3’ blaugrana ha anotat des de l’interior de l’àrea i ha fet impossible l’estirada del porter local. El gol ha servit perquè l’equip blaugrana agafés les regnes de xoc. El conjunt de Cairo ha disposat de nombroses ocasions per ampliar l’avantatge, però novament han xocat amb la teranyina defensiva dels locals. Davant l’avantatge blaugrana, i després que els àrbitres anul·lessin un gol a Marc Torra, l’Igualada HC ha apostat per jugar l’últim minut amb porter jugador. Pla ha entrat per Elagi i els igualadins han disposat d’una última ocasió que Sergi Fernández, molt atent, ha aturat amb seguretat. La victòria del Barça permet als jugadors de Cairo situar-se líders i dependre d’ells mateixos en l’última jornada, al Palau Blaugrana, contra el Dinan Quévert. Si els barcelonistes sumen un triomf contra el conjunt francès s’asseguren la primera posició i el factor pista a favor per als quarts de final de la màxima competició europea. L’IHC ja té assegurada la seva participació. Igualada HC, 0 FC Barcelona, 1 Igualada HC (0+0): Deitg, Cáceres, Casadevall, Pla, Baliu -cinc inicial-, Povedano i Vives. FC Barcelona (0+1): Fernández, Álvarez, Reinaldo, Panadero, Torra -cinc inicial-, Gual, Mia Ordeig i Miras. Gols: 0-1, Gual, min 31. Àrbitres: Joaquim Pinto i Jose Pinto