L’Igualada Femení HCP debuta amb una gran victòria a la pista del Voltregà (4-5)

17 de setembre de 2018

El primer equip del Igualada Femení HCP començava la lliga enfrontant-se amb el campió de Nacional Catalana la temporada passada i el que, juntament amb la Copa Generalitat, va guanyar tot el que es podia guanyar. Ho feia el dissabte a Sant Hipòlit, per a més dificultat. Però les jugadores de Maria Fernández “Pulgui” eren, i són molt conscients, que han fet una pretemporada tant complerta, com intensa i exigent.

El partit començava amb molta intensitat per part de les igualadines que assetjaven amb molt perill la porteria local. Als dos minuts, l’àrbitre assenyalava penal favorable a les igualadines, però Marta Soler errava el llançament. Poc després, al minut 4, Carla Claramunt posava per davant a les igualadines i certificava la superioritat de l’equip en els primers minuts de partit.

A partir d’aquí, el joc s’igualaria fins que al minut dotze les locals empataven en una jugada fortuïta. L’Igualada Femení HCP, però, es tornava a avançar en el marcador a tres minuts pel descans gràcies al segon gol de Carla.

Tornant de vestidors, al minut tres de la represa, l’àrbitre assenyalava la desena falta d’equip a l’equip anoienc que comportava una falta directe favorable al Voltregà, però la jove portera igualadina Cristina Riba aconseguia aturar-lo.

A més d’evitar el 2-2, poc després l’Igualada ampliava l’avantatge amb un altre contraatac definit per Carla Claramunt que suposava l’1-3. El Voltregà no se sentia gens còmode amb el joc de les igualadines i veien com se’ls torçava el partit.

Dos minuts més tard (8’), l’àrbitre mostrava targeta blava a l’Elba Garreta. La pertinent falta directa, favorable al Voltregà, la desaprofitava també gràcies a la bona actuació de la portera Cristina Riba. Però dins els dos minuts del “power-play” les locals escurçaven distàncies i posaven al marcador el 2-3.

Els darrers minuts van ser trepidants, un xut ras i creuat de la Carla posava el 2-4 al marcador. Les igualadines van augmentar la intensitat i el Voltregà anava de corcoll.
Només 20 segons després, les igualadines posaven el 2-5 gràcies al gol de l’Aida Cruz que culminava amb èxit un altre contraatac anoienc i semblava que deixava el partit vist per sentència.

Poc després, però, l’àrbitre assenyalava la cinquena falta d’equip de l’Igualada del segon cicle i el Voltregà havia de marcar per no perdre totes les opcions de guanyar el partit. Per tercera vegada, Cristina Riba tornava a desesperar a la llançadora local i aturava amb seguretat l’opció de gol. El Voltregà però, marcava tot seguit en un llançament exterior que desviava una jugadora local per marcar el tercer de les osonenques a falta de sis minuts.

L’Igualada mantenia la possessió tot el que podia per conservar el resultat. Les locals, amb més cor que cap, patinaven esfereïdes, amb el temps en contra, darrera de la bola fins que a manca de de dos minuts, l’àrbitre assenyalava penal contra la porteria de la Cristina Riba. Després d’aturar dues faltes directes i un penal, les osonenques no estaven molt segures de marcar… Cristina Riba va tornar a interceptar la bola, però aquesta vegada s’acabaria esmunyint dins de la porteria i el Voltregà es posava a un gol de l’empat. Quedaven dos minuts.

Les noies de la Maria Fernández van saber aguantar la possessió de la bola mentre el Voltregà, superat, arribava a la seva desena falta d’equip a un segon del final del partit. El llançament de la Carla el va aturar la portera local i s’acabava un partit espectacular entre dos grans equips.

El campionat tot just comença, però no podia començar millor.

La retirada del CH Vila-sana posposa el debut del segon equip

El segon equip havia de debutar el diumenge a les 12:30 a la pista del CH Vila-Sana, però la retirada fora de plaç i a última hora de l’equip lleidatà fa que les igualadines debutin a la categoria la propera setmana a la pista del CHP Sant Feliu de Codines.