L’Igualada Calaf Grup treu un punt de la pista del Noia en un partit igualat (1-1)

13 de desembre de 2016

igualada-noia-oklliga-veuanoiaL’Igualada va firmar un empat a 1 gol al Pavelló de l’Ateneu del Noia Freixenet, en un partit on els dos equips va optar per no prendre cap risc innecessari, sobretot, defensivament. L’empat davant l’equip de Sant Sadurní fa que l’Igualada sumi 7 punts de 9 possibles en només una setmana i es mantingui a la zona tranquil·la de la classificació per segona setmana consecutiva.

Els primers minuts van ser un preludi del que es viuria durant gran part del partit, amb els dos conjunts sense arriscar en el seu joc: xuts llunyans que generaven poc perill per entrar en el partit i no deixar que cap de les dues defenses flaquegés. A mesura que es deixaven enrere els minuts inicials les oportunitats d’ambdós equips van començar a intimidar una mica més, però tant Xus Fernández com Elagi Deitg, van impedir que cap gol pugés al marcador, sent, els dos porters, els millors del seu equip.

Els porters van desviar les ocasions més clares al llarg de la primera part, cosa que va permetre mantenir la mateixa igualtat al marcador i a la pista, on cap equip dominava a l’altre. A més, a diferència dels últims dos partits del conjunt arlequinat, va ser un partit poc físic, amb poques faltes. El públic del Pavelló de l’Ateneu no va veure cap falta directa per acumulació de deu faltes al llarg de tot el partit.

Cap dels dos equips va buscar en excés sorprendre al contraatac per trencar un partit que a les portes del descans, encara mantenia el zero a zero, un resultat curiós al món de l’hoquei patins. A falta de dos segons pel final de la primera part, el Noia va tenir l’ocasió més clara del partit en una rematada de qualitat, però Elagi Deitg va tornar a intervenir de manera magistral per preservar l’empat a zero.

A la represa, va ser el Noia Freixenet qui va prendre la iniciativa durant els primers minuts de la segona part. Aquest toc d’intentistat, els va permetre avançar-se en el marcador al minut 32, per mitjà d’Aleix Esteller, el seu home gol. Esteller, que portava tres partits consecutius marcant, va fer valdre el seu olfacte golejador per aprofitar una pilota que havia quedat morta a l’àrea després de penjar-la i batre l’Elagi.

Però el gol en contra no va trencar el partit ni tampoc els plans dels arlequinats, que van empatar tres minuts després amb un gol de Met Molas, que desviava una bona assistència de Bargalló. Amb l’empat al marcador després del gol de Met Molas, l’Igualada va optar per tancar-se defensivament i esperar la seva oportunitat al marcador. Tot i això, el partit no podia estar més igualat que a la primera part, ja que cap dels dos conjunts acabava de dominar el partit.

Al minut 40 de la segona part, els locals van cometre la novena falta. Amb això, l’Igualada va abandonar el joc tan defensiu que havia tingut durant els minuts anteriors per buscar forçar la desena falta dels de Sant Sadurní i desempatar així el partit mitjançant una falta directa. Tot i que faltaven deu minuts per la fi del partit quan el Noia va cometre la novena, el partit es va anar allargant i va arribar als seus minuts finals amb el conjunt de Pere Varias amb encara nou faltes.

Als minuts finals, i en especial als últims segons de partit, l’Igualada va buscar encara amb més insistència la desena falta del Noia. Finalment, l’àrbitre va xiular el final del partit amb un 9 a 7 al marcador de faltes i un 1 a 1 a l’electrònic, que donava un punt a cada equip en el que havia estat un partit molt igualat.

El tècnic de l’Igualada, Ferran López, es va mostrar satisfet per “l’ordre i la disciplina que ha mostrat l’equip” i va remarcar que l’Igualada s’emporta “un punt d’una pista complicada”. Després d’una setmana on els arlequinats han sumat 7 dels 9 punts possibles a l’OK Lliga i han abandonat la zona de descens, el proper compromís dels igualadins és de la Copa CERS. El proper dissabte 17 de desembre l’equip alemany IGR Remscheid, al partit corresponent a l’anada dels vuitens de finals de la competició europea.

FITXA TÈCNICA

CE Noia Freixenet:  Xus Fernández, Aleix Esteller (1), Ferran Rosa, Nil Roca i Sergi Aragonès- equip inicial – Humberto Menes, Jordi del Amor i Arnau Xaus.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló, Met Molas (1), Emanuel Garcia i Sergi Pla – equip inicial – Tety Vives i Roger Bars.