L’Igualada Calaf Grup torna a perdre per la mínima, davant el Noia

Igualada 2 - Noia 3 - abril 2016 - Foto D Figueras - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
3 d'abril de 2016

L’Igualada Calaf Grup va tornar a veure com se li escapen els punts per la mínima i en final ajustat, aquest dissabte a les Comes, pagant una vegada més la falta d’encert de cara a porta i a pilota aturada. Els visitants, de la seva banda, han sabut treure or de les errades contràries. La primera part va acabar sense gols malgrat que l’Igualada HC va disposar d’un penal de Roger Bars i una FD de Met Molas, una bola al ferro del mateix Bars i fins i tot una superioritat per targeta blava a Borja Ferrer. Però el gol no va voler arribar.

A la segona part, però, el gol no es va fer pregar gens. Els visitants es van avançar en el marcador amb un remat de Rosa des de mitja pista que va superar un Elagi tapat. Malgrat el cop, l’IHC no va perdre el control del joc. Va tenir l’empat a l’abast diverses vegades, especialment amb un remat al ferro de Garreta. I al final el va aconseguir gràcies a una rematada des de la lateral de Ton Baliu, que va entrar plorant.

El partit es podria haver decantat pels arlequinats si els àrbitres, força correctes durant tot el partit, haguessin assenyalat una targeta blava sobre Pla en una contra que el portava directe a porteria. No ho van fer, i poc després el Noia va tornar a avançar-se amb un gol d’Esteller dins de l’àrea, en un error de marcatge igualadí. I la situació encara es va complicar més perquè el mateix Esteller va repetir desviant una pilota penjada des de mitja pista.

L’1 a 3, davant d’un rival acostumat a gestionar avantatges, semblava impossible de remuntar. I més quan anaven passant els minuts i el marcador es mantenia inalterable. I no era perquè els de Ferran López no tinguessin oportunitats. Però la realitat és que entre Luis Gil i la falta de punteria les oportunitats no van afectar el marcador. A falta de 2 minuts, Ton Baliu va recuperar una bola a mitja pista, se’n va anar sol cap a porteria, va aixecar la bola, però el porter visitant li va endevinar les intencions. La jugada va continuar i Pla va caçar la bola i va fer pujar el 2 a 3 definitiu al marcador.

Quedava encara 1 minut i 53 segons, hi havia temps per un altre miracle, que últimament no es donen gaire sovint. De fet, sí ha arribat en forma de gol de Roger Bars, però els col·legiats l’han anul·lat per bola massa alta. L’IHC va jugar els últims segons sense porter per intentar trobar la jugada màgica que els donés un punt molt merescut, però al final tots tres se’n van anar cap a Sant Sadurní.

Els igualadins hauran de treballar per estar al màxim a una altra pista difícil com poques, la del Maçanet.

IGUALADA CALAF GRUP 2 (0/2) Elagi Deitg, Ton Baliu (1), Met Molas, Dani López i Sergi Pla (1), equip inicial. Nil Garreta, Roger Bars, Pol Galbas. Joan Muntané i Àlex Ferrer.

NOIA FREIXENET 3 (0/3) Gil, Del Amor, Esteller (2), Rosa (1), Ferrer, equip inicial. Caldú, Albesa, Xaus i Palau.

GOLS: SEGONA PART. 0-1 Rosa (m 0.27), 1-1 Baliu (m 13.27), 1-2 Esteller (m 13.27), 1-3 Esteller (m 18.51), 2-3 Pla (m 23.07)

INCIDÈNCIES: 400 espectadors a les Comes. Entre ells una llegenda de l’IHC com Santi Carda. Els àrbitres Òscar Valverde i Xavier Buixeda, correctes tret de l’error de la FD no assenyalada sobre Pla. Han mostrat targeta blava a Borja Ferrer per protestar.