L’Igualada Calaf Grup suma tres punts d’or a Girona (2-5)

5 de desembre de 2016

ihc-igualada-hoquei-girona-victoria-oklliga-veuanoiaDesprés de 32 dies i 4 partits de lliga, l’Igualada va tornar a conèixer la victòria. Va ser a la pista del Citylift Girona, on els homes de Ferran López es van imposar per un clar 2 a 5. A la capital gironina es va veure un Igualada seriós, que mai va anar per darrere en el marcador i que es va saber adaptar al ritme que el partit requeria. Una victòria que permet a l’Igualada abandonar l’última posició (ara són penúltims, empatats a 8 punts amb l’Alcoi) i els acosta a pocs punts de la zona tranquil·la de la classificació.

El partit va començar amb una dinàmica tranquil·la. Cap dels dos equips mostrava ànsies per marcar i no van disposar de clares ocasions de gol. L’Igualada, més necessitat de punts que no pas els seus rivals, va optar per equilibrar les tasques ofensives i defensives i buscar el gol amb calma, mentre que a mesura que avançaven els minuts, el Girona cada vegada desplegava més poder ofensiu, sense deixar a l’Igualada contra les cordes.

De fet, van ser els arlequinats els encarregats d’obrir la llauna al minut 7. Un míssil de Bargalló, que sempre posen en alerta la defensa rival, va perforar la porteria del porter igualadí Josep Llaverola. Però els locals van empatar al cap d’escassos 9 minuts mitjançant l’italià Andrea Bolcato, que va aprofitar un rebot per enviar la bola al fons de la porteria de l’Elagi Deitg.

Amb l’empat a 1, el joc es va aturar 10 minuts per problemes d’il·luminació al Pavelló de Palau, ja que l’àrea que defensava Elagi Detig va quedar enfosquida i mal il·luminada. A la represa, es va trencar la tranquil·litat dels primers minuts i el matx va entrar en una fase més esbojarrada, on els contraatacs eren constants i semblava que el segon gol es podia decantar per qualsevol dels dos equips. Igualada i Girona van sumar jugades d’atac però també faltes, que se’n van cometre moltes. El partit va acabar amb un total de 30 faltes, 17 pel locals i 13 per l’Igualada.

Però els arlequinats van fer l’1 a 2 abans de disposar de cap falta directa. Francesc Bargalló, que va fer un gran partit, va assistir a Sergi Pla, que completament sol davant el porter, fer el segon de l’Igualada. Bargalló tenia la marca de dos homes a sobre per desfer el seu perill, cosa que va deixar sol a Sergi Pla, que no es conformaria amb només un gol.  Després del segon gol, quedaven escassos 3 minuts per acabar la primera part i el Girona tenia 9 faltes. Els locals van cometre la desena falta i al minut 24, Emanuel Garcia entrava a la pista per xutar la falta directa i transformar-la. Semblava que l’argentí s’havia quedat sense espais, però el ‘84’ de l’Igualada va fer un moviment genial amb el seu stick que va acabar amb la pilota al fons de la xarxa.

Semblava que els arlequinats ho tenien tot de cara per marxar el descans amb una diferència de dos gols, però a falta de sis segons pel final de la primera part, una jugada assajada entre un altre ex de l’Igualada, Raül Pelicano i Manel Garcia, que va marcar el gol, va fer pujar el 2 a 3 a l’electrònic, i tot i que l’Igualada anava guanyant, tenia 9 faltes en contra.

Pocs segons després de la represa, Raül Pelicano va forçar la desena falta dels arlequinats i va ser l’encarregat de llançar-la, per intentar fer l’empat a 3. Però a davant es va trobar amb un gran Elagi Deitg, que li va fer dues aturades, tant en el primer xut com la rematada posterior. L’aturada del seu capità va ser una injecció de moral per l’Igualada, que només tres minuts més tard, feia el quart gol mitjançant Met Molas, amb assistència de Bargalló inclosa.

Amb el 2 a 4 al marcador, el partit va entrar en una fase més plàcida on l’Igualada no arriscava cap pilota i el Girona buscava el tercer sense massa nervi. A falta de 10 minuts pel final, el Girona va canviar el seu esquema de joc, i va començar a pressionar molt més per aconseguir un tercer gol que els fiqués dins del partit. La pressió del Girona la van aguantar molt bé els jugadors de l’Igualada, que coneixien la importància del resultat. Els igualadins tampoc van renunciar a seguir atacant quan en tenien l’ocasió, i al minut 46, Sergi Pla firmava un doblet després de rematar una pilota morta dins de l’àrea i deixar el partit encara més sentenciat.

L’Igualada encara hauria pogut ampliar més el marcador per mitjà de dues faltes directes. La primera, després de la quinzena falta del Girona, la va errar Emanuel García; i la segona, després d’una targeta blava a Andrea Bolcato, tampoc va poder-la marcar Met Molas, que se li va escapar la pilota quan intentava enganyar a Llaverola. Van ser dues faltes sense cap tipus de transcendència, ja que amb el xiulet final, el marcador dictaminava que els tres punts els sumava l’Igualada.

D’aquesta manera, els arlequinats sumen la segona victòria del campionat i la segona fora de casa. El pròxim partit serà el primer dimarts dia 6 a les 13:15 hores a Les Comes davant l’Alcobendas, on els de Ferran López tindran l’oportunitat de brindar la primera victòria a la seva afició. No només jugaran dimarts, si no que el proper diumenge dia 11 visitaran la pista del Noia, cosa que li podria permetre a l’Igualada sumar 9 punts en una setmana. Ferran López va lloar el treball del seu equip i va considerar que “ara ve una setmana fantàstica, perquè volem competir”. L’entrenador del conjunt arlequinat també va animar als seguidors a acudir a Les Comes per animar l’equip el proper dimarts.

Citylift Girona: Jaume Llaverola, Raül Pelicano, Borja Ramon, Andrea Bolcato (1) i Josep Hernández – equip inicial – Manel Garcia (1), Sergi Canet, Marc Gómez i David Carles.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló (1), Met Molas (1), Emanuel Garcia (1) i Sergi Pla (2) – equip inicial – Tety Vives, Roger Bars i Nil Garreta.