L’Igualada Calaf Grup s’estrena a la Copa Cers amb una golejada davant el suís Biasca
L

8 de novembre de 2016

ihc-cersPlàcid debut de l’Igualada Calaf Grup a la Copa Cers, on va fer valdre el seu paper com a favorit i va marcar set gols que li permeten tenir tranquil·litat al partit de tornada que es jugarà en terres suïsses. Tot i encallar-se els deu primers minuts de joc per les intervencions del porter rival, amb el 2 a 0 al marcador, els igualadins van començar a jugar més fluidament i amb gran combinacions conjuntes, que els va permetre fer gaudir al públic d’una gran nit a Les Comes.

Des del primer minut ja es va veure que l’Igualada marcaria el ritme del partit, controlant gairebé en tot moment la pilota amb possessions llargues. El Biasca es va tancar al darrere, amb els quatre homes de camp dins l’àrea esperant la seva oportunitat al contraatac, que mai es va arribar a materialitzar. Tot i les desenes de xuts a porteria de l’Igualada en els primers minuts de la primera part, l’ocasió més clara no va ser fins al minut 14, amb un xut de Sergi  que el capità del Biasca va poder refusar amb força.

L’Igualada va demostrar poder ofensiu i idees per marcar, tant a nivell d’equip com individual, però a cada xut entre els tres pals es trobava amb Adrián Vallina, porter de nivell que havia jugat a l’OK Lliga i desfeia cada oportunitat dels arlequinats que la defensa no podiaaturar.

Al minut 18 de partit, es va acabar la bona ratxa d’Adrián Vallina i els locals per fi van veure porteria. Un míssil des de fora l’àrea de Francesc Bargalló (no era el primer que provava) va treure les teranyines de la porteria rival. Pocs segons després, la parella arbitral britànica, xiulava penal a favor de l’Igualada Calaf Grup. Francesc Bargalló no el va poder transformarperquè tot i xutar-lo entre els tres pals, Adrián Vallina li va endevinar les intencions.

Però a Les Comes no van trigar gaire a veure el segon gol de la nit. Al minut 19, en l’enèsima ofensiva de l’Igualada, Roger Bars (en el seu primer partit com a titular) va deixar estirat el porter rival amb una passada crucial cap a Sergi Pla, a qui només li va caldre empènyer la pilota al fons de la xarxa. Al veure que el domini per fi es reflectia al marcador, l’Igualada va començar a jugar molt més còmode.  El Biasca no va canviar el seu estil de joc amb el canvi al marcador: buscava sorprendre al contraatac en dos contra un, perquè si l’Igualada aconseguia retrocedir per enfrontar-se en un dos contra dos, els suïssos de seguida alentien el joc.

A la represa, el guió va continuar sent exactament el mateix: possessions de pilota llargues de pilota pels locals, que els permetia dominar el partit i pràcticament atacar tota l’estona. Al cap de pocs segons d’haver començat la segona part, Roger Bars va batre la defensa i el porter amb un xut creuat que va superar la línia de gol. El 3 a 0 trencava definitivament el partit, cosa que va permetre a l’Igualada Calaf Grup centrar-se encara més en jugar ofensivament i agafar sensacions de cara a l’atac.

La defensa arlequinada també es va mantenir seriosa en els pocs contraatacs que el Biasca va aconseguir. Després del tercer gol que aconseguia Roger Bars, el públic va poder gaudir d’un autèntic festival de gols arlequinats. Al minut 34, Nil Garreta, que va gaudir dels millors minuts de la temporada, va marcar amb un xut creuat que va entrar per l’escaire. L’Igualada buscava ampliar la diferència per ampliar sensacions i evitar haver de patir al partit de tornada, però al minut 38 va veure com els suïssos podien reduir distàncies des del punt de penal. Re’Cleto, entrenador i jugador referència del Biasca va llançar-lo, però Elagi va aturar la pilota. No només va aturar la pena màxima, també va aturar els tres rebots que el mateix Re’Cleto va intentar transformar després d’haver fallat el penal.

I dos minuts més tard, es canviaven els papers i aquest cop era l’Igualada qui tenia un penal a favor. Aquest cop, va ser Tety Vives l’encarregat de xutar-lo i transformar-lo, amb un xut molt fort que Vallina no va poder aturar. El 5 a 0 no va ser suficient per un arlequinats que estaven llençats en atac per ampliar distàncies. Però de nou, al minut 45, la parella arbitral anglesa va xiular un altre penal en contra dels locals i aquest cop Re’Cleto sí va marcar-lo, per posar el 5 a 1 al marcador.

Tot i això, la distància era força evident i el ritme del partit no va canviar. De fet, només un minut més tard, Emanuel García marcava el sisè després de rematar una pilota penjada de Bargalló des del lateral. Hi tornaven a haver 5 gols de distància i quedaven poc més de tres minuts, però Francesc Bargalló encara va tenir temps de firmar un doblet al minut 48 quan va fer el 7 a 1, sol al primer pal, va allargar l’stick i això el va fer caure a terra, però la pilota va entrar.

La tornada dels setzens de final serà el 26 de novembre a la pista del Biasca. Amb un total de 6 gols de diferència i una superioritat notable a la pista, l’Igualada té bastant a prop el pas als vuitens de final de la Copa Cers. Ara, el pròxim compromís de l’Igualada de lliga. El pròxim dissabte el CP Voltregà visita Les Comes en un altre partit important per sumar punts i allunyar-se el més aviat possible de la zona de descens. El tècnic de l’Igualada, Ferran López, es va mostrar molt satisfet pel treball en equip que s’havia realitzat davant del Biasca i va afegir que “hem encadenat dues victòries seguides i això al vestuari dóna molta confiança”.

Igualada Calaf Grup (7): Elagi Deitg, Tety Vives (1), Roger Bars (1), Emanuel Garcia (1), Met Molas – equip inicial – Francesc Bargalló (2), Sergi Pla (1), Dani López i Nil Garreta (1).

Roller Club Biasca (1): Adrián Vallina, Ivan Ruggeird, Camillo Boll, Pietro Giger, Re’Cleto (1) – equip inicial – Gregorio Boll, Jacomo Esscandin.