L’Igualada Calaf Grup no aconsegueix guanyar per setè partit consecutiu
L

1 de novembre de 2016

ihc-vendrellL’Igualada no troba la fórmula per obrir el la casella de victòries de la temporada. L’Igualada va perdre per 3 a 4 davant del Vendrell tot i recuperar bones sensacions i gaudir d’un avantatge de 2 a 0 durant un tram part de la primera part. Els del Baix Penedès van reaccionar i van aconseguir posar-se per davant al marcador, deixant sense premi a uns arlequinats que segueixen cuers per tercera jornada consecutiva.

Des del xiulet inicial, a la pista de Les Comes es va notar el treball físic, tàctic i psicològic que els locals havien treballat al llarg de la setmana. L’Igualada va sortir amb la clara intenció d’estrenar el marcador i amb ganes de desplegar poder ofensiu. Lluny de buscar només el contraatac com els dos últims partits, els arlequinats es van plantar diverses vegades a l’àrea del Vendrell amb jugades combinades. En especial, destacava Tety Vives, que atent com sempre, buscava qualsevol pilota que pogués rematar per ajudar a l’equip i suma un gol més al seu compte particular.

Ben aviat va tenir la primera ocasió, perquè al minut 3, Met Molas i Sergi Pla van idear una bona jugada de perill i en van treure un penal. L’encarregat de xutar-lo va ser Tety Vives, però no el va poder transformar i va trencar la seva efectivitat del 100% pel que feia xuts de penal. Després de tres minuts de domini igualadí, el Vendrell es va començar a despertar i va ensenyar el seu potencial, però l’Igualada els va aturar amb una defensa més compacta que la del partit contra el Liceo. En especial, Eloi Mitjans era la màxima preocupació pels igualadins, ja que no dubtava en xutar la pilota des de pràcticament qualsevol angle que sempre portava algun perill.

Però els visitants també tenien una preocupació, Tety Vives. El 19 de l’Igualada no estava disposat a quedar-se amb l’espineta de no marcar el penal i al minut 10 va ser murri i va ser prou ràpid per desviar un xut llunyà de Met Molas des del mig del camp i enviar-lo al fons de la porteria. El gol va ser una injecció d’adrenalina per tot l’equip, que de seguida va buscar la segona diana i va deixar estabornit al rival. El 2 a 0 va arribar 3 minuts després, al minut 13 Emanuel García no va ser gens egoista a l’hora de passar-li una pilota a Met Molas perquè a l’osonenc, completament desmarcat, només li calgués empènyer a plaer la pilota al fons de la xarxa.

Però al minut disset, un igualadí a files del Vendrell i que havia lluït el braçalet de capità del club arlequinat, Edu Fernández, va desviar una passada de Marc Navarro (també ex jugador igualadí) per enviar-la al fons de la xarxa. Tot i que amb el 2 a 1 l’Igualada encara mantenia l’avantatge, el gol va fer mal i el Vendrell va ser prou astut per captar-ho i buscar la seva oportunitat. Els del Baix Penedès van dominar el partit des del 2 a 1 fins al xiulet de la mitja part.

Amb molta intensitat, i aprofitant el joc en equip i les jugades individuals, es van tirar a sobre de la porteria de l’Elagi per empatar. Al minut 23, van aconseguir fer emmudir Les Comes quan una pilota es va passejar literalment per darrere del capità de l’Igualada i fregant la línia de gol. La bola finalment no va entrar, i l’Igualada va aprofitar-ho per firmar un contraatac liderat per Tety Vives, que va buscar el tercer gol.

A la represa, el guió va continuar sent el mateix. El Vendrell va buscar amb molta insistència el segon gol i va veure’l arribar al minut 26, quan una bona jugada de Francesc Gil va acabar en gol. L’empat va ser com una galleda d’aigua freda pels arlequinats, que havien arribat a dominar amb un 2 a 0. Els del Baix Penedès ho van saber aprofitar, en especial Eloi Mitjans, que portava tot el partit buscant porteria i finalment la va trobar al minut 30 de joc, amb un bon xut que va perforar l’escaire de la porteria de l’Elagi.

El 2 a 3 va ser suficient per fer reaccionar un Igualada que sabia que no podia deixar que els visitants ampliessin distàncies. Els arlequinats es van refer i van intentar recuperar el bon joc de la primera part, amb una bona feina en atac i sense deixar grans forats en defensa. El de nou domini de l’Igualada va tenir la seva recompensa quan al minut 35 Emanuel Garcia xutava creuat i la bola entrava al fons de la porteria de Roger Molina. Tot i això, l’acta del partit va donar-li el gol a Francesc Bargalló perquè els va semblar que el seu stick va ser l’últim de tocar la pilota.

Les coses es van tornar a posar complicades quan al minut 37 Francesc Bargalló veia una targeta blava i el Vendrell, que encara no havia transformat cap falta directa en aquesta temporada, tenia l’opció de xutar-ne una. El seu malefici particular es ma mantenir, ja que la pilota va anar a fora. Però a 4 segons perquè s’acabessin els minuts de suspensió de Bargalló per la blava, els locals van cometre la desena falta. I aquest cop Jordi Creus (que també havia vestit l’arlequinada) sí que va ser capaç de transformar la falta directa per posar el 3 a 4 a un marcador que ja no es va tornar a moure.

L’Igualada però, no va baixar els braços. Al minut 40, Emanuel García i Sergi Pla van tenir una doble ocasió molt clara per posar el 4 a 4, però Roger Molina i la defensa vendrellenca van evitar-ho. El mateix li va passar a Met Molas al 47, que va intentar batre a Molina fent una filigrana amb l’stick però el porter rival ho va impedir. El Vendrell va jugar des del minut 47 amb nou faltes, però l’estratègia de l’Igualada va sorprendre i no va buscar directament que els del Baix Penedès cometessin la desena falta. Els igualadins van optar per recuperar la pilota a l’àrea del Vendrell el màxim de cops possible i intentar marcar el quart mitjançant xuts llunyans de Tety Vives.

El quart gol igualadí no va arribar i l’Igualada va veure com se li escapava el partit. Tot i haver dominat al Vendrell en diversos trams del partit i haver sortit molt endollats, els homes de Ferran López no van poder mantenir l’avantatge i ho van pagar car, sense que els tres punts es poguessin quedar a Les Comes. El seu tècnic, Ferran López va declarar que estava “molt content amb el treball” i que “a l’Igualada l’únic que li falta és guanyar, perquè no guanyar fa que t’ho qüestionis tot”.

La pròxima cita de la lliga serà dimarts que ve dia 1 de novembre al Pavelló 11 de setembre del ICG Software Lleida, rival més que directe a la zona baixa de la classificació, perquè és quinzè amb 4 punts.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló (1), Sergi Pla, Tety Vives (1), Met Molas (1) – equip inicial – Emanuel Garcia, Dani López i Nil Garreta.

Mortiz Vendrell: Roger Molina,  Eloi Mitjans (1), Jordi Creus (1), Jordi Ferrer, Marc Navarro – equip inicial- Edu Fernández (1), Roger Rocasalbas i Gil (1).