L’Igualada Calaf Grup domina el partit a Vilafranca però se’n torna amb una derrota

5 d'octubre de 2016

Per segona jornada consecutiva, la intensitat i la pólvora ofensiva van ser protagonistes del joc de l’Igualada Calaf Grup. Tot i això, a la Poliesportiva de Vilafranca es va demostrar que aquestes aptituds no sempre són suficients per emportar-se els tres punts. Un Igualada que va arribar un nombre considerable més de vegades a l’àrea rival que el Vilafranca, però que gairebé sempre va anar darrere al marcador, va ser incapaç d’emportar-se els tres punts a casa.

Francesc Bargalló.

L’Igualada Calaf Grup va tenir uns primers minuts molt bons en atac. Els arlequinats van generar perill tot i que no va arribar cap ocasió clara de gol. Els de la capital de l’Anoia estaven llençats en atac, mentre que el Vilafranca es defensava amb un joc més senzill i pacient que no intimidava, però que els feia servei. L’equip del l’Alt Penedès va acumular set faltes en només set minuts, tot i que la gran majoria van ser per bloquejos o per faltes en atac i això causava interrupcions constants en el joc.

Al minut vuit, el Vilafranca va veure com en una de les poques arribades dels locals a porteria de l’Elagi Deitg durant aquells minuts de partit tenien la primera ocasió clara de gol en forma de penal. Jordi Galán, el capità del Club Patí Vilafranca, va ser l’encarregat d’executar i transformar la pena màxima. Després del cop, l’Igualada Calaf Grup va intentar buscar l’empat. Com gairebé tot el partit, moltes de les jugades de perill naixen de Francesc Bargalló, que constantment buscava els seus companys a l’àrea, en especial, Emanuel Garcia, amb qui ha demostrat una bona sincronia.

Tot i els intents, els arlequinats van quedar força estabornits set minuts després del gol inicial, quan Lluís Ferrer aprofitava un contraatac del Vilafranca per posar el 2 a 0 al marcador. Pràcticament a la jugada següent, Met Molas va rematar una pilota al pal que immediatament el Vilafranca va treure de perill. Durant els minuts restants de la primera part del partit, els arlequinats van patir en defensa, tot i que el Vilafranca no oferia un recital de joc, però sí que havia fet mal amb les seves dues dianes. Els igualadins comptaven els minuts perquè arribés el descans fins que en una jugada a l’àrea rival al minut 24, Francesc Bargalló va tirar de veterania i va enviar la pilota al fons de la xarxa per posar el 2 a 1. En els últims segons de la primera part, l’Igualada va idear una altra jugada de perill buscant l’empat que de seguida va tenir una rèplica del Vilafranca, buscant el tercer.

A la represa, el partit va seguir un guió similar on hi sobresortia la figura de l’argentí Emanuel Garcia, que va veure nombroses vegades com David Arellano li impedia marcar el seu primer gol a l’OK Lliga. Al minut cinc de la segona part el Vilafranca cometia la desena falta i els de l’Anoia gaudien d’una falta directa que executaria Tety Vives. El 19 de l’Igualada va enviar la bola fora, però va treure l’orgull per agafar el rebot, es va desfer de dos defenses rivals i va oferir una magnífica assistència a Sergi Pla, que totalment desmarcat, va fer l’empat a dos.

L’alegria dels arlequinats va ser efímera, ja que tot i dominar el joc, van veure com en un contraatac dels de l’Alt Penedès, Marc Palau aprofitava un rebot per tornar a avançar el Vilafranca al marcador. Tot i el bon joc que oferia i la pólvora ofensiva, l’Igualada va veure com tornava a estar darrere del marcador. Els arlequinats van disposar de diverses ocasions per tornar a empatar, però en especial Emanuel Garcia es va topar amb el porter rival en gairebé deu ocasions. Durant els últims tres minuts de joc, un Igualada Calaf Grup una mica precipitat va pressionar amunt buscant el tercer gol i buscant forçar la quinzena falta del Vilafranca, que els hauria permès llençar una segona falta directa.

Però el marcador no es va tornar a moure i el xiulet final va dictaminar un 3 a 2 en contra per l’Igualada Calaf Grup, que tot i demostrar un bon joc, sobretot ofensivament, només suma 1 punt de 6 possibles per enfrontar el tram més complicat del calendari. L’Igualada Calaf Grup rebrà el Reus la setmana que ve a Les Comes, s’enfrontarà al Vic a casa seva, rebrà al Barça i haurà de desplaçar-se a Galícia per enfrontar-se al Liceu. Tot i la dificultat del calendari, el tècnic de l’equip, Ferran López, declarava després del partit que no està preocupat “per arribar al tourmalet amb només un punt”.

Club Patí Vilafranca: David Arellano, Jordi Galán (1), Joan Vàzquez, Ruben, Marc Palau (1) – cinc inicial . Lluís Ferrer (1), Gerard Cusachs i Marc Vàzquez.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló (1), Tety Vives, Emanuel Garcia, Sergi Pla (1) – cinc inicial – Met Molas, Roger Bars, Dani López i Nil Garreta.