L’Hostal Colomí i el Somiatruites repeteixen a la Guia Michelin

152

Dimecres al vespre es va fer la Gala de la Guia Michelin, moment en què es reparteixen les famoses estrelles als millors restaurants del món. Tot i que l’Anoia no té cap restaurant amb estrella Michelin, sí que es va reconèixer al Somiatruites d’Igualada i l’Hostal Colomí de Santa Coloma de Queralt com a restaurants Bib Gourmandal. Es tracta d’una distinció que els permet sortir a la Guia Michelin i fer-ho en la categoria de millors restaurants pel que fa a la qualitat-preu.

L’Hostal Colomí, amb una llarga trajectòria amb les germanes Camps al capdavant, i el Somiatruites, obert l’any 2013, compleixen els requisits per sortir en la prestigiosa guia, en una categoria que requereix que l’establiment ofereixi un àpat d’excel·lent qualitat, format per dos plats –entrant i plat principal– i postres (a vegades amb beguda inclosa) i que ha de costar menys de 35 euros per persona.

Gran moment del Somiatruites

Aquesta guia es refereix al restaurant Somiatruites en les vessants arquitectònica i culinària, d’una banda, explica que l’espai és “realment singular” amb una “estètica interior que combina les pells adobades i el disseny per rememorar l’extinta activitat industrial de l’edifici”. D’altra banda, sobre la cuina, apunta que “ofereixen una cuina fresca i divertida, de base tradicional però posada al dia en tècniques i presentacions”.

La reafirmació del distintiu Bib Gourmand, que el Somiatruites manté des del 2017, arriba en un moment d’expansió del projecte, amb l’hotel, projectat per l’arquitecte Xavier Andrés, ja en la seva fase final de construcció i després d’un any d’èxits del xef David Andrés, que ha renovat les tres estrelles Michelin com a cap de cuina de l’ABaC.