L’Hospital d’Igualada incorpora la carn Halal als àpats dels seus pacients

164

Un dels trets més característics del nostre país és el pluralisme creixent de la societat. Això es tradueix, en l’àmbit sanitari, en la necessitat de tenir en compte i respectar la dimensió espiritual i religiosa de les persones que hi són ateses.

Segons la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris de Catalunya, l’alimentació en l’àmbit de la salut i la diversitat religiosa hauria de respectar les opcions alimentàries dels pacients.

En aquest sentit, des del mes de novembre, a l’Hospital d’Igualada, l’empresa Càtering ARCASA, que és la que s’ocupa de la restauració per als pacients, familiars i personal del Consorci Sanitari de l’Anoia, inclou, en els seus menús habituals, la carn Halal.

Halal són aliments preparats segons la xaria (llei de l’islam que regula el conjunt d’activitats públiques i privades de tot fidel musulmà). Així doncs, s’ha introduït als menús que poden escollir els pacients mentre no hi hagi cap contraindicació mèdica, el pollastre i la vedella Halal. Per assegurar-ho, a la safata on se serveixen, hi ha un certificat que envia el proveïdor quan serveix el producte i que, sota la realització d’auditories, així ho autentifica.