L’European Balloon Festival tanca amb la màgia del Night Glow Piromusical

147

Més de 25.000 persones es van reunir ahir a la nit al Parc Central d’Igualada en la cloenda de la 22a edició de l’European Balloon Festival, que també va servir com a inici de l’Anòlia, amb els concerts de SAU30 i Buhos.

Un cop caiguda la nit, i després de l’últim vol de competició de l’edició d’aquest any, els globus s’iluminaven, mostrant una espectacular imatge de llum acompanyada de música. Un cop acabat el Night Glow Piromusical, començava el concert de SAU30. La mítica banda de rock dels ’90, s’ha ajuntat de nou durant un any per recordar que fa 30 anys que van començar a pujar als escenaris i el concert d’Igualada és un dels pocs que estan previstos que facin abans no acabin aquesta mini gira al Teatre del Liceu el març de l’any que ve.

Després, va ser el torn de Buhos un dels grups de moda de l’actualitat. La banda tarragonina va fer ballar tothom que va apropar-se al Parc Central.

Així acabava la festa final de la 22a edició del festival de globus aeroestàtics més important del sud d’Europa. Un festival que començava dijous amb alguns problemes a causa de les incidències meteorològiques, però que a partir de llavors s’ha desenvolupat amb total normalitat i sense cap incidència. 54 pilots, de dotze països diferents, han volat matí i tarda durant tres dies, omplint el cel de l’Anoia de formes i colors.

El pilot belga Philippe De Cock es proclama guanyador de la competició

El pilot belga Philippe De Cock ha resultat guanyador absolut de la competició d’enguany, seguit del brasiler Filipe Tostes que s’ha endut el segon premi i del català Quico Vidal que ha quedat en tercera posició. El Premi al globus vingut de més lluny ha estat per Karimulla Syed, de l’Índia, i el premi especial al millor esperit d’equip se l’ha endut Joan Solé, un fidel col·laborador de l’European Balloon Festival des dels seus inicis.

A més dels globus, també han estat protagonistes els tallers i les activitats culturals realitzades al llarg de tota la setmana dins dels Iglús de Vent, a càrrec d’entitats igualadines. Aquestes construccions d’aire fetes amb teles reciclades de globus han ocupat un any més diversos espais d’Igualada i ja s’han convertit en un element ineludible del festival europeu de globus aerostàtics.

Des de l’organització es fa un balanç molt positiu del festival, tant per l’alta participació de pilots com de públic. Els pilots participants s’han mostrat molt satisfets de l’acollida que els ha donat la ciutat d’Igualada i especialment del bon condicionament del camp de vol, que els ha permès estirar les teles dels globus damunt la gespa sense perill que es malmetessin ni s’embrutessin.