L’European Balloon Festival també es recorda dels presos polítics

207

Aquest matí s’ha fet el vol inaugural de la 22a edició de l’European Balloon Festival. I, a causa de la pluja, ho ha fet amb la incertesa de saber si els globus es podrien enlariar com estava previst o hauien d’esperar a la tarda. Finalment, tot i que amb més d’una hora de retard segons l’horari previst, s’ha donat el tret de sortida al festival de globus aeroestàtics més important del sud d’Europa.

Tot i que la pluja poc a poc s’anava diluint, no s’acabava d’apagar del tot. Així doncs, després de comunicar en un parell d’ocasions que la sortida es retardava, a la tercera ha anat la vençuda i els globus han començat a volar amb el cel ben clar.

Com passa a molts esdeveniments que tenen lloc a Catalunya, un dels globus també ha volgut tenir un record especial pels presos polítics, i lluïa una pancarta demanant-ne l’alliberament.

L’European Ballon Festival s’allargarà fins diumenge amb diverses activitats més enllà dels vols de matí i tarda que es faran cada dia. Divendres a la tarda, al Parc Central, hi haurà festa familiar amb el Club Super 3 i les Macedònia, mentre que dissabte a la nit serà el moment més màgic amb l’encesa nocturna dels globus i els concerts de Buhos i SAU30, que serviran per inaugurar el l’Anolia