L’European Balloon Festival comptarà amb una prova on els globus s’enlairen des del centre d’Igualada

41

RodaPremsaEBF_17juny_02.jpg

La dinovena edició de l’European Balloon Festival (EBF) tornarà a reunir a Igualada més d’una quarantena de globus aerostàtics d’arreu del món en un certamen que ja s’ha consolidat com la concentració de globus més important de l’Estat i una cita molt esperada pels pilots i per les més de 25.000 persones que participen cada any en el Festival.
Aquest any, l’EBF presenta dues novetats destacades: la posada en pràctica d’un experiment gastronòmic en ple vol amb la col·laboració de cuiners de primer nivell, i noves proves de vol que obligaran els pilots a enlairar-se des de diversos punts cèntrics de la ciutat o a sobrevolar places emblemàtiques si volen aconseguir punts per guanyar la competició esportiva.
Els prop de cinquanta globus que participaran a l’European Balloon Festival provenen de països d’arreu d’Europa com Suïssa o Anglaterra però també hi assistiran equips provinents de països més llunyans com Taiwan, Mèxic o Brasil. L’equip taiwanès vindrà a Igualada acompanyat del Governador de Taiwan Mr. Huang, Jeng – Tin.
Tal i com ja s’ha fet en les edicions anteriors, a més de la competició esportiva, el Festival comptarà amb l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, una Zona Village destinada a les empreses relacionades amb el món aeronàutic i una Fan Zone amb activitats per fer en família com ara un xutòmetre i diversos inflables. El Night Glow anirà seguit per un concert de l’Orquestra Plateria i la banda valenciana Aspencat, concert que s’emmarca dins del festival d’estiu Anòlia.
Una altra de les activitats que enguany repeteix és el projecte experimental dels Iglús de Vent, teles de globus reciclades que esdevenen construccions efímeres per acollir tota mena d’activitats culturals que realitzaran diverses entitats igualadines. El programa d’actes es pot consultar a la pàgina webwww.ebf.cat i a través de les pàgines del festival al Facebook i al Twitter.
L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’empresa fabricant de globus Ultramagic i l’empresa de vol Globus Kon-Tiki i es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.