L’European Balloon Festival 2015, a punt

69

ebf.jpg

Ja queden poques hores per l’inici de l’European Balloon Festival, que agrupa desenes d’activitats relacionades amb globus.
El plat fort del festival serà el dissabte 11 de juliol, amb activitats infantils al camp de vol, l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical i cloenda a càrrec de l’Orquestra Plateria i el grup valencià Aspencat, en el marc del festival de música Anòlia.
Les construccions efímeres fetes amb tela de globus reciclada, conegudes com a Iglús de Vent, tornaran a ser presents al centre de la ciutat amb activitats lúdiques i culturals en col·laboració amb diferents entitats i en espais ben diversos com ara el Teatre Municipal l’Ateneu, la piscina de Les Comes, l’Escorxador, el rocòdrom Ingravita, o a la plaça Catarineu.
Aquest any, a més, s’hi sumen dos espais que suposaran una experiència totalment nova per aquells que hi participin; per primera vegada s’instal·larà un Iglú de Vent al Cementiri Nou on es fusionaran arquitectura i música clàssica dimecres dia 8 de juliol a la nit, i també hi haurà un iglú de Vent a la sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia on els assistents podran consumir un sopar-degustació del restaurant Somiatruites tant dijous 9 com divendres 10 de juliol.
A més, al Viver del Rec es presentarà el projecte “Igloo Temporary Shop”, un taller-botiga nòmada “Pop Up” on es fabriquen objectes amb teles que ja han exhaurit hores de vol.
Els objectes es fabricaran in situ però també es podran adquirir, per preus simbòlics, objectes de tela reciclada com ara hamaques, làmpades, estels, panells, frisbies o bosses de totes mides i formats. El projecte “Igloo Temporary Shop”, impulsat per l’igualadí Jordi Enrich, ha estat seleccionat per al Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015 que atorga la Generalitat de Catalunya.

Dimecres 8 de juliol
9.00h – Iglú de vent al pàrquing d’IG-Nova (av. Barcelona, 105). En el marc de l’Estiuet de l’Escola d’Art
18.00h – Acreditació dels pilots participants. Al camp de vol
19.30h – Inauguració de l’exposició Santi Carbonell in memoriam. A la sala L’Empremta de Gràfiques Vilanova (c. Sta. Maria, 12).
20.00h – Recepció oficial dels pilots, a l’Ajuntament d’Igualada
20.00h – El cant de les sirenes. Audició aquàtica i bateig de submarinisme a la piscina coberta de les Comes (c. Carles Riba, s/n). Organitza: Patronat d’Esports d’Igualada
22.30h – Concert de música clàssica al Cementiri Nou (c. Països Baixos, 23). El professor Romain Boyer de l’Escola de Música d’Igualada interpretarà les Suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach.

Dijous, 9 de julio
7.30h – Vol de competició ‘especial premsa’, al camp de vol
10.00h – Volem pels aires, a l’auditori de l’Ateneu Igualadí (c. St. Pau, 12). Activitat per a nens. Organitza Ateneu Igualadí
10.30h – Una història dibuixada d’Igualada!! Narració de contes d’Igualada acompanyats de la seva il·lustració en directe. A càrrec de Carla Grau i Mònica Torra. A l’Espai Cívic Centre (c. Trinitat, 12).
17.00h – ‘Igloo temporary shop’ al Viver del Rec. Taller creatiu. Col·labora Espai Moix
18.30h – La lluna d’en Joan. Espectacle de titelles a càrrec de la companyia “Teatre Nu”. Edat: a partir de 2 anys. A l’Espai Cívic Centre (c. Trinitat, 12).
20.00h – Vol de competició, al camp de vol
22.00h – Sopar – degustació del Somiatruites en un iglú de vent. A la sala ‘les Encavallades’ del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (c. Joan Mercader, s/n) [Més informació al restaurant Somiatruites; carrer del Sol, 19]

Divendres 10 de juliol
7.30h – Vol de la Ciutat. Sortida de globus diferents places i indrets d’Igualada
11.00h – Concert en un iglú de vent, per a la gent gran. A càrrec del grup de folk ‘Bona pregunta’. A l’Escorxador (c. Prat de la Riba, 47)
11.00h – Iglú del Centre Josep Orgué  amb tallers i activitats durant tot el dia. A la plaça de Cal Font
15.30h – Classe de zumba, a l’auditori de l’Ateneu Igualadí (c. St. Pau, 12). Classe gratuïta impartida per Zaira Mesa, instructora de l’Acadèmia de Zumba. Organitza Ateneu Igualadí
17.00h – ‘Igloo temporary shop’ al Viver del Rec. Taller creatiu. Col·labora Espai Moix
17.00h – Iglú de vent al Rocòdrom Ingravita (c. Sebastià Artés, 29)
18.30h – Encontats de conèixer!!! Espectacle de contes a càrrec de la companyia “DE PARRANDA” Edat: a partir de 4 anys. A l’Espai Cívic Centre (c. Trinitat, 12).
19.00h – Actuació de la Coral Xalest en un iglú de vent. A la basílica de Santa Maria d’Igualada
20.00h – Vol de competició, al camp de vol
22.00h – ‘Street dance disco’ a la plaça de Cal Font. Amb la col·laboració de lakarta.cat.
22.00h – Sopar – degustació del Somiatruites en un iglú de vent. A la sala ‘les Encavallades’ del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (c. Joan Mercader, s/n) [Més informació al restaurant Somiatruites; carrer del Sol, 19]
23.00h – Iglú de vent i assaig dels Moixiganguers. A la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte 11 de juliol
7.30h – Vol Fly in. Pas dels globus per sobre de la ciutat. Sortida d’un punt situat a 2/3 quilòmetres d’Igualada. Diana situada a Cal Font.
10.00h – Taller creatiu al pàrquing del Mercat de la Masuca.
11.00h – Taller d’slackline i iglú de vent al Rocòdrom Ingravita (c. Sebastià Artés, 29)
11.00h – Actuació de la Coral Gatzara en un iglú de vent. A la basílica de Santa Maria d’Igualada
12.30h – Actuació de la Coral Verdums en un iglú de vent. A l’Escorxador (c. Prat de la Riba, 47)
17.00h – Actuació del Cor ExAudio en un iglú de vent. A l’Escorxador (c. Prat de la Riba, 47)
18.00h – Activitats infantils a la Fun Zone del camp de vol: rocòdrom, zorball, inflable rugbi, xutòmetre, jumping, taller de malabars, etc.
19.00h – Sorteig de vols del Club Súper 3, al camp de vol
20.00h – Vol de competició, al camp de vol
22.30h – Gala de lliurament de premis, al camp de vol.
23.00h – Night Glow i piromusical a càrrec de la pirotècnia Igual. Al camp de vol.
23.30h – Concert amb els grups Orquestra Plateria i Aspencat, al camp de vol.

Diumenge 12 de juliol
7.30h – Vol final.