L’estalvi energètic i l’autoconsum, protagonistes de la Fira-Congrés Energètica

391

Conferencia Energetica - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.Cat

La Fira-Congrés Energètica, que se celebrarà coincidint amb la fira Maqpaper a Igualada els dies 6 i 7 d’abril, estarà enguany centrada en un aspecte que preocupa cada vegada més al sector industrial: l’estalvi energètic. És per això que s’han programat diverses taules rodones orientades a aconsellar els empresaris que vulguin fer el salt a l’autoconsum energètic o, si més no, introduir millores en l’ús de l’energia sense necessitat d’assumir grans costos.

Dimecres dia 6 tindran lloc les conferències “Optimització de l’energia”, “Eficiència energètica low cost per a pimes”, “L’autoconsum a l’empresa és possible”, “Finançament de les inversions energètiques” i “Manteniment industrial: els tallers i la seva especialització”. L’endemà dijous dia 7 les xerrades se centraran en els residus industrials, un altre aspecte que està transformant la indústria, en especial la del sector paperer. Es parlarà, per exemple, de “L’actual marc reglamentari energètic europeu”, “El paper del paper en el futur”, la “Normativa 180/2015 sobre trasllat de residus i la problemàtica de les matèries primes secundàries” i les “Aigües, fangs, fins i paper. Revaloritzar els residus industrials”.

Totes les conferències seran impartides per experts del sector i comptaran amb la col·laboració de representants institucionals de les agrupacions empresarials i també amb la participació dels grans grups energètics estatals. Totes les conferències es faran al recinte firal de Cal Carner d’Igualada. L’entrada és lliure tot i que cal inscripció prèvia a la pàgina web firaigualada.org.

La Fira-Congrés Energètica arriba a la tercera edició, i se celebra bianualment coincidint amb Maqpaper, ambdues organitzades per Fira d’Igualada. Energètica i Maqpaper comparteixen recinte firal, permetent així que empreses i professionals estableixin aliances professionals i vincles comercials. La propera edició se celebrarà a Igualada els dies 6 i 7 d’abril.