L’esport femení a l’Anoia: Laura Martínez, futbolista del FC Barcelona

165

Laura Martínez

La Laura Martínez és una Igualadina de 19 anys, resident a Vilanova del Camí, que està estudiant un primer curs universitari de Fisioteràpia; i, des de fa sis anys ha vist realitzada una de les seves expectatives: ser jugadora de futbol. Actualment, és una jugadora del Futbol Club Barcelona, ​​entitat a la que pertany des de fa set temporades.

Per la seva banda, ella, va viure durant cinc anys la insòlita situació de ser l’única noia d’un equip suposadament mixt; un escenari esportiu on va començar a descobrir què era la veritable discriminació de la dona en la seva categoria de futbolista; no solament des de l’àmbit mediàtic i de la publicitat sinó també des de les escasses aportacions econòmiques concedides als club femenins. Ara bé, és sobretot l’àmbit de les retribucions i de l’escassa valoració de futbol femení, el que -en moltes ocasions- li ha fet plantejar-se si seguir dedicant-se a aquest esport, sobretot a nivell plenament professional.

Tot i això, apunta que el Futbol Club Barcelona és un bon guardià de la visibilització de les dones esportistes … I, això, anima, ja que sembla que els avenços -encara que tímids- vagin sent raonables en matèria d’igualtat; mentre que en altres clubs, les diferències són abismals.

Quant a la seva joventut, més que problemes de conciliació del temps dedicat a l’esport i a la família i amistats; ara per ara, el que sí que considera un esforç és la predisposició d’una família que s’ha hagut d’adaptar al fet de concedir-li totes les facilitats en la seva projecció com a esportista.

Carmel·la Planell, Filòloga, historiadora i fotògrafa