21.5 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

L’Escorxador acull aquest cap de setmana la Fira de l’Ensenyament d’Igualada

Aquest cap de setmana Igualada acollirà per setè any consecutiu la Fira de l’Ensenyament, promoguda pel departament de Joventut de l’Ajuntament, que se celebrarà a l’edifici municipal de l’antic Escorxador. L’horari dels dos dies serà de 9:30 a 15h, amb l’entrada gratuïta per a tots els assistents.

Patrícia Illa, regidora responsable de les àrees municipals d’Ensenyament i de Joventut, ha destacat aquest dimecres les principals novetats d’aquesta edició, acompanyada del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l’Anoia i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones, Xavi Pérez. Entre les més rellevants, hi ha precisament la implicació del Consell Comarcal, que facilitarà el transport amb autobús als instituts de la comarca. Aquesta col·laboració fa que enguany, de cara al divendres al matí, ja es tingui confirmada l’assistència de 1.300 estudiants. També en aquesta edició hi haurà un agent que rebrà els grups i, a la seva arribada, els farà una breu introducció de tot el que podran trobar al recinte.

Una àmplia oferta d’estudis

A la fira s’hi podran trobar una trentena d’universitats i escoles, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta d’estudis superiors. Hi seran presents el Campus Universitari d’Igualada i la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la UManresa i la UVic (Universitat Central de Catalunya), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URLl), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat La Salle, l’EAE Business School, l’ESERP Business School, l’Escola Universitària de Disseny de Barcelona (ELISAVA), l’Escola Superior de Disseny (ESDi), la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de Barcelona (HTSI), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola de Disseny LCI de Barcelona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (ESDAP), l’escola d’informàtica EPITECH, l’Ostelea School of Tourism and Hospitality i Les Roches International School of Hotel Management.

En un altre dels espais de la fira, participaran catorze col·legis i instituts, exposant la seva oferta formativa d’ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció (PFIs). Aquests seran l’Institut Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada Gaspar Camps, l’Acadèmia Igualada, la JOVIAT de Manresa, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, el Campus Professional UVic – UCC, l’Escola de Formació Professional Avançada (EFPA) i l’Acadèmia de Perruqueria, Estètica i Quiromassatge (CEPEQ). En aquest apartat també s’hi podran trobar els instituts que ofereixen formació en PFIs com ara l’Escola Pia d’Igualada i l’Institut Montbui i els PTTs Igualada i Anoia Sud.

Donant continuïtat a una de les novetats de l’any passat, que va tenir molt bona acollida, també hi exposaran les seves possibilitats professionals, formatives i d’orientació laboral els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, l’Escola Oficial d’Idiomes, CEINA, el Grup Àuria, TIC Anoia, Garantia Juvenil i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Orientació i assessorament

A la Fira de l’Ensenyament d’Igualada hi haurà punts d’orientació personalitzada, amb professionals que resoldran dubtes sobre la presa de decisions i itineraris acadèmics.
També s’hi podrà trobar el Punt d’Informació Juvenil de l’equipament municipal La Kaserna, que oferirà dades de serveis d’interès per als estudiants, com ara habitatge, mobilitat o beques, projectes de participació, possibilitats per a estudiar a l’estranger o de quines activitats de temps lliure es poden completar per complementar amb els estudis. Tots els joves que s’hi acostin podran participar en un concurs que té com a premi una càmera instantània.

A més, durant els dos dies s’habilitaran dues sales on s’oferiran xerrades informatives per presentar els centres presents i també per orientar els joves i les famílies, en aquest cas a càrrec tant de la Diputació de Barcelona com del departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament. Aquest últim també oferirà el taller Dona canya al teu futur el dissabte a les 11h.

Es pot consultar més informació al web www.igualadajove.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...

La segona edició del TEDxIgualada posarà l’accent en el talent local

Després de l’èxit del TEDxIgualada 2021, el Teatre de l’Ateneu d’Igualada tornarà a acollir una nova edició d’aquesta iniciativa que posa la ciutat d’Igualada...
Compartir