L’Escola Pia torna amb la campanya #ReciclaCultura, que per Sant Jordi recull fons per formar a persones en risc d’exclusió
L

21 d'abril de 2017

La Fundació Servei Solidari acaba de posar en marxa una nova edició de #ReciclaCultura. Aquesta iniciativa, que enguany fa la seva sisena edició, ajuda a persones en risc d’exclusió o nouvinguts a realitzar cursos de formació bàsica alfabetitzar-se o aprendre el castellà i el català gràcies als diners recollits amb la donació i posterior venda de llibres. Als últims anys ha donat servei a molts refugiats que han arribat a Catalunya fugint de conflictes o de situacions econòmiques molt difícils. Durant aquests temps 1.160 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que enguany es fa amb el lema “El teu llibre pot ser part d’una història”.

Aquestes formacions es fan a persones que no coneixen la llengua del país on viuen, o bé perquè no l’entenen ni la parlen, o bé perquè no saben llegir-la ni escriure-la. Homes i dones de diferents procedències que acudeixen a Servei Solidari. Per nacionalitats el que més assisteixen a aquests cursos son les persones d’origen paquistanès (22,5% del total), les de Bangladesh (19%), marroquines (15%), nepaleses (5,7%) i filipines (4,4%).

Com funciona la campanya? Escoles, universitats, empreses, administracions, associacions o entitats que hi participen munten un Punt Recicla Cultura on, des d’ara i fins al dia de Sant Jordi, els seus integrants poden aportar llibres que els hagin agradat. El Dia de Sant Jordi totes les persones vinculades al punt podran emportar-se un d’aquests llibres tot fent un donatiu simbòlic.

L’any 2016 més de 75.000 persones, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa. Recicla Cultura ha recaptat ja més de 87.000 euros, que han permès treballar conceptes com la migració, l’alfabetització i la lectura, i valors com els de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip. El concepte principal que es trasllada als participants és que els llibres fan possible que persones en risc d’exclusió social puguin aprendre la nostra llengua com a primer pas per a la seva inclusió.

Enguany col·laboren en la campanya més de 75 entitats, del món educatiu, universitari i associatiu, a part de les administracions com l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?