L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps rep el Premi Prestigia 2016

467
La Generalitat de Catalunya va celebrar dilluns la segona edició dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, que reconeixen aquells artesans, entitats i empreses que han excel·lit en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller Jordi Baiget, va presidir l’acte celebrat al Palau de la Generalitat. També hi van ser presents el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez.
En el marc de l’acte, es va lliurar també els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016, que reconeixen el mestratge de 22 artesans catalans.
L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, premi Prestigia
premis gaspar campsAmb els Premis Nacionals d’Artesania, la Generalitat de Catalunya –mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ens adscrit al departament d’Empresa i Coneixement– vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li el màxim relleu mitjançant el reconeixement anual de la feina del sector.
En aquesta segona edició del Premis, s’atorguen cinc guardons: un de principal, el “Premi Nacional d’Artesania”, i quatre subcategories: “Premi a la Millor Marca Artesana”; “Premi a la Impulsa”; “Premi Prestigia” i “Premi Restaura”. El reconeixement en la categoria d’Innovació ha quedat desert.
Cal destacar doncs el Premi Prestigia a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, per apostar amb decisió per un ofici artesà històricament vinculat al seu territori, la comarca de l’Anoia, i ser escola de referència en l’àmbit del cuir; per promoure, divulgar i potenciar el disseny de qualitat en cuir i aplicar tècniques artesanals en el seu tractament, de manera que doten de valor afegit objectes funcionals i contemporanis; i per connectar l’activitat docent amb el món empresarial.