L’Escola Gabriel Castellà s’incorpora a la xarxa Escola Nova 21

11

Aquest curs escolar ha estat l’inici d’un procés de reflexions i canvis metodològics a la nostra escola i això ha fet que ens plantegéssim entrar a formar part de la xarxa Escola Nova 21 per tal de compartir aquest procés amb d’altres escoles de la zona.

A l’escola som un equip de professionals que tenim moltes ganes d’enriquir-nos amb la diversitat d’alumnat i de poder atendre totes les seves necessitats amb tots els mitjans possibles, i per això cal que comencem a fer “turisme pedagògic” iniciant un procés d’innovació, doncs, a molts centres educatius de Catalunya s’està canviant a tot arreu la manera de treballar i si ho fem tots junts i ens ajudem els uns als altres serà un procés més enriquidor i de qualitat. Com deia un proverbi xinès “ Si vas sol arribaràs més ràpid, si vas acompanyat, arribaràs més lluny” i aquesta és la idea que tenim.

En concret a l’escola fa molt temps vam engegar el projecte de violins i violoncels que està donant molt bons resultats a nivell emocional i de cohesió de grup. També apostem per l’aprenentatge de l’educació Artística en anglès amb molt bons resultats a nivell d’ús d’aquesta llengua. En aquest últim curs,  hem engegat el treball de diferents metodologies com treball per racons, o treball cooperatiu amb dos mestres a l’aula per treballar la llengua catalana i les matemàtiques, i en ocasions amb la intervenció de les famílies, cosa que fa que puguin implicar-se més en l’aprenentatge dels seus fills. Finalment estem començant a treballar per projectes un tema transversal per tots els cursos de Primària amb grups Inter nivells. Per tal de poder assolir aquests canvis ens cal aquest treball en xarxa que engegarem el proper més d’abril.