L’escola de dansa Artístic oferirà un espectacle d’òpera amb beneficis per la Fundació Vicenç Ferrer
L

3 de març de 2017

L’escola de dansa, música i teatre, Artístic, està enllestint una activitat que combinarà música i solidaritat. L’esperit de col·laboració i la voluntat d’ajudar als altres són qualitats que van indestriablement unides a aquesta escola vilanovina que prepara per al 10 de març un espectacle d’òpera a Can Papasseit. Una activitat que han organitzat amb il·lusió i esforç, perquè es farà en benefici de la Fundació Vicenç Ferrer compromesa amb el procés de transformació de les zones més pobres i necessitades de la Índia i de les comunitats més vulnerables i en risc d’exclusió.

Artístic ofereix dins les seves propostes formatives un taller d’òpera al que hi assisteixen una mitjana de 10 alumnes. Des de fa sis anys, realitzen un espectacle anual per mostrar al públic els progressos que fan. És una manera, explica la professora del taller, Sheila Grados, d’aproximar aquest gènere al públic i a la ciutadania. L’any passat es va apostar per la sarsuela i l’anterior per fragments de contes que els va oferir la possibilitat d’adreçar-se al públic infantil.

Amb el títol “La màgia del belcanto”, Sheila Grados i Marta Olivé, dirigiran una dotzena d’alumnes del taller d’òpera de l’escola en un espectacle que recordarà l’essència de dos grans mestres d’aquest gènere, Bellini i Donizetti. La representació que tindrà lloc divendres 10 de març a les 20.30 h, inclou fragments de tres de les òperes molt conegudes: Norma, Maria Stuarda i Sonnambula.

Aquest, diu Sheila Grados, és el repertori més exigent que han fet fins ara i els alumnes han hagut de treballar molt per poder fer front al repte plantejat. Esperen no decebre a ningú.

L’espectacle “La màgia del Belcanto” també tindrà una part solidària perquè l’escola ha decidit destinar pràcticament tot el que es recapti de la venda de les entrades en benefici de la Fundació Vicenç Ferrer compromesa en l’eradicació de les desigualtats i la mobilització de les consciències. Precisament aquesta és la tasca que fan els responsables de la Fundació arreu del territori. Glòria Fustero, la representant anoienca de la Fundació Vicenç Ferrer ha explicat avui a La Carmanyola de Ràdio Nova que la solidaritat radica en gran part en la sensibilització de la societat perquè el canvi sigui significatiu.

Malgrat que fa gairebé una dècada que té una relació directe amb la Fundació i que fins i tot té una nena apadrinada, la Majoula, des de 2008, la Glòria Fustero va visitar per primera vegada Anantapur el passat mes de novembre. Va ser una experiència vital molt intensa que no es pot expressar amb paraules, assegura i per això ha convidat a tothom a viure-la en primera persona. Actualment la Fundació Vicenç Ferrer està treballant en un projecte de construcció d’habitatges dignes. L’objectiu de la campanya, explica Glòria Fustero, és recaptar suficients diners per construir el major nombre de cases possibles. Cases que tenen un valor aproximat de 2.200 € i que a més posa en valor un altre aspecte, i és que serveixen, diu Fustero per empoderar les dones, sovint repudiades quan falta la figura masculina.

Els diners que es recaptin a Vilanova del Camí es destinaran també a aquest projecte. José Maria Escalante, de l’escola Artístic, ha explicat que les entrades per a l’ espectacle es posaran a la venda a partir de dilluns 27 de febrer al preu de 5 €. Des de l’escola esperen omplir Can Papasseit i contribuir així amb la Fundació Vicenç Ferrer.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?