Les pistes de tennis municipals de Montbui, un exemple de gestió mixta públic-privat

50

L’Ajuntament de Montbui i l’empresa Top Tennis van signar aquest dimarts al matí a la Sala d’Actes del consistori el nou conveni de gestió de les pistes de tennis municipals. L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde Teo Romero i del responsable de l’empresa Top Tennis, l’extennista anoienc Arcadi Manchón.

També hi van ser presents en l’acte el regidor d’Educació i Esports de Montbui Josep Palacios i el president del Club Tennis Montbui Juan Manuel Aguilar. El nou conveni, amb una vigència de 15 anys, estableix que la gestió de l’equipament vagi, durant tot aquest període, a càrrec de l’empresa Top Tennis, que pagarà anualment a la institució municipal una taxa per la gestió de 6.200 euros. Amb el nou conveni es garanteix també la utilització preferent de les pistes per als socis del Club Tennis Montbui, així com també s’inclouen importants beneficis socials i preus més econòmics per als ciutadans montbuiencs (grans i petits) que vulguin fer ús de les pistes.

El conveni signat dimarts suposa “un magnífic exemple de gestió mixta públic-privat” tal i com va explicar l’alcalde montbuienc Teo Romero. El batlle va remarcar que “és un conveni que fa possible garantir, en les millors condicions possibles, l’accés a la pràctica esportiva del tennis als ciutadans del nostre municipi i a la vegada potenciar la col·laboració amb un reconegut gestor com l’Arcadi Manchón i la seva empresa. La gestió privada ha donat qualitat i ha permès dinamitzar notablement aquestes instal·lacions municipals, arribant a uns nivells d’excel·lència”. Teo Romero va recordar que “aquesta Escola de Tennis és ara mateix referència arreu del territori. Tenim una de les millors escoles de tennis, una de les que té més nens i nenes, amb una qualitat formativa tant personal com esportiva reconeguda per tothom”.

L’alcalde socialista de Montbui va recordar que “estem contents de poder fer aquest pas coincidint amb el 20è aniversari de la inauguració de les pistes de tennis. En el seu moment hi havia gent que no entenia que amb diners públics Montbui apostés per un esport d’elit. Ara, 20 anys després, tenim unes instal·lacions de qualitat i ben gestionades. Vull agrair a totes les persones del Club Tennis Montbui que han treballat durant aquests anys per dinamitzar aquest esport al municipi, i que de ben segur, ho continuaran fent”. L’alcalde montbuienc va destacar també que el conveni garantia “una quinzena de llocs de treball per a persones vinculades al municipi i al nostre territori. És un acord que va en la línia de generar riquesa al nostre municipi”. De la seva banda, el gerent i responsable de Top Tennis Arcadi Manchón va mostrar-se molt satisfet per “aquesta oportunitat que tenim per desenvolupar el projecte esportiu a les pistes municipals de Montbui.

És una bona oportunitat per a tothom, i és important treballar conjuntament amb el Club Tennis Montbui i amb l’Ajuntament. És idoni per a tothom”. Manchón va remarcar que “volem fer arribar el tennis a tothom: adults, nens, discapacitats… pensem que aquesta fórmula és ideal”. El responsable de Top Tennis va explicar també que “podrem créixer ampliant la pràctica del tennis a les escoles, a uns preus assequibles a tothom”. Però sens dubte un dels aspectes que destaquen d’aquest conveni és l’ambiciós projecte esportiu que tirarà endavant l’empresa gestora. En aquest sentit, durant els propers mesos l’empresa Top Tennis afrontarà la construcció de la sisena pista. També durant els propers mesos es milloraran les cinc existents, es posaran càmeres laterals que permetin millorar el treball tècnic dels jugadors, es posaran càmeres generals per millorar el treball tàctic, i s’habilitaran sales polivalents per afavorir la formació en diferents àmbits relacionats amb el tennis (formació de jutges de línia, de jutges de cadira, etc)…

Tal i com va explicar Arcadi Manchón, l’empresa Top Tennis vol implementar un pla de treball en pista ràpida amb els joves jugadors, que, a més, podrien tenir continuïtat en la seva formació, arribat el cas, als Estats Units, amb un projecte pioner. A nivell de competició, Arcadi Manchón té en l’horitzó la possibilitat d’arribar a organitzar un Challenger, torneig internacional de categoria superior i amb una complexitat organitzativa molt important. Seria el pas a donar un cop ja està plenament consolidat el Torneig Future ATP que tot just acaba de celebrar la seva sisena edició. Arcadi Manchón va assenyalar que “el projecte és ambiciós, però cal que tots treballem plegats per assolir sinèrgies a nivell mediàtic, econòmic, turístic, esportiu… És un element de dinamització del territori i hem de continuar treballant per millorar i continuar creixent. Aquest torneig posa Montbui i la comarca de l’Anoia en el mapa esportiu”.