Les entitats de la Llacuna se sumen per impulsar de nou el Casal

36

L’Ajuntament de la Llacuna amb la col·laboració del departament de participació ciutadana del Consell Comarcal de l’Anoia va realitzar el passat 3 de març una trobada amb les entitats de la Llacuna per tal de treballar en dos objectius: d’una banda arreglar, reactivar i dinamitzar l’actual Casal o Espai d’Entitats de la Llacuna, i, de l’altra, iniciar una prova pilot de coordinació d’un Programa d’Activitats trimestral que reculli totes les seves propostes i les de l’Ajuntament.

Per aconseguir el primer dels objectius es van proposar unes Jornades de l’Associacionisme cultural els dies 2 i 3 de juny, a tocar del 4 de juny, Dia de l’Associacionisme Cultural. Durant aquests dos dies es netejaria i actualitzaria l’Espai d’Entitats de la Llacuna i es farien portes obertes a l’espai. Així, dissabte es preveu una feina de treball intern de les entitats per netejar, revisar materials i armaris, la decoració i les possibles millores. Diumenge seria el torn de les portes obertes, amb una Mostra d’entitats al voltant dels safareigs i el Casal en què aquestes es puguin donar a conèixer i organitzar activitats i tallers per a tots els visitants.

El segon objectiu es treballarà amb una recollida de totes les dades de les activitats que organitzin Ajuntament i entitats els pròxims mesos d’abril, maig i juny. La proposta és que el Programa d’Activitats de la Llacuna tingui forma de díptic o tríptic, que es farà arribar a totes les cases del municipi en paper i que també es penjarà al web municipal i es compartirà a les xarxes socials.

Aquesta sessió s’emmarca dins del procés participatiu per a la creació d’una Taula de treball de les Entitats del municipi de la Llacuna amb la voluntat d’establir línies de treball per dinamitzar i activar el teixit associatiu i social del municipi amb els mateixos agents del territori.