Les botigues antigues de Calaf guanyen un dels Premis del Turisme Rural Sostenible

26

Divendres passat, a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès, es va celebrar la III Edició dels Premis Turisme Rural Sostenible que es van crear l’any 2015 des de l’entitat sense ànim de lucre TURALCAT (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya).

 L’objectiu de la iniciativa és impulsar la sostenibilitat del turisme a les àrees rurals catalanes i atorgar un reconeixement públic a les millors iniciatives que contribueixen a fer avançar el turisme de les àrees rurals catalanes cap a sistemes de gestió i desenvolupament cada vegada més sostenibles, tant des del sector públic com en el sector privat.

L’Ajuntament de Calaf havia presentat el projecte de “Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat” i aquest ha rebut el premi a la millor iniciativa de desenvolupament rural a través del turisme.

A l’acte, hi van assistir part de l’equip tècnic de la regidoria de turisme i comerç i la seva regidora Montse Mases, que manifestava el seu agraïment al jurat i sentir-se molt satisfeta amb aquest segon premi després que l’any passat s’aconseguís el d’innovació turística de la Generalitat. “Aquests reconeixements ens garanteixin que el projecte de les botigues sigui un projecte viu i vagi creixent amb futures noves botigues que permeten la recuperació del patrimoni comercial de la vila i la dinamització turística de Calaf”.

En total, a la gal·la dedivendres es van entregar nou premis més vinculats al turisme rural i sostenible.