Cinc AMPAs d’Igualada demanaran reunions amb tots els partits abans de les municipals

149

Quan s’acaba el curs és moment de fer les valoracions de l’etapa que es tanca i de planificar les accions futures. Això van fer les Associacions de Mares i Pares (AMPA)  de les escoles públiques d’Igualada el passat 1 de juliol.

La trobada va tenir lloc al col·legi Ramon Castelltort i, a més de l’AMPA d’aquesta escola, també hi van participar la del Dolor Martí, l’Emili Vallès, el Gabriel Castellà i el Garcia Fossas. Un dels punts que es van acordar, tenint en compte que el maig de l’any que ve hi ha eleccions municipals, és sol·licitar una reunió amb totes les forces polítiques d’Igualada per conèixer de primera mà quin serà el seu posicionament en l’àmbit educatiu.

En la reunió també es va fer una valoració positiva de les xifres d’infants inscrits a P-3 de cara al nou curs que començarà al setembre. De totes maneres, es va recalcar la importància d’augmentar l’oferta de places a les escoles públiques. Aquest abril, per exemple, només el 36% de places ofertades a la ciutat eren de col·legis públics. En concret només s’oferien 197 places públiques per les 235 de l’escola privada-concertada.

La trobada també va servir per identificar les possibles millores estructurals que es podrien realitzar en cadascun dels centres, de titularitat municipal.

Finalment, un altre dels punts tractats durant la trobada va ser la possible constitució d’una federació local d’AMPAs que vetlli pel conjunt d’ensenyaments públics de la ciutat.