L’editorial de La Veu de l’Anoia: “Dies de Fira”

25

Arriba una nova edició de FirAnoia, aquest any més d’hora que mai. La fira multisectorial igualadina segueix experimentant any rere any canvis estructurals, especialment després que s’apostés pel retorn al Passeig Verdaguer i al centre de la ciutat. Amb tot, segueix essent el màxim exponent de l’activitat econòmica que compren tot el ventall alimentari, industrial, tecnològic, de decoració, construcció i oci d’Igualada i comarca. Bé, essent honestos, més aviat d’Igualada i prou, almenys en el capítol comercial.

FirAnoia hauria de ser també una oportunitat de promoció del comerç, per trobar, créixer, conèixer i connectar el sector terciari de tota la Conca d’Òdena. Lluny semblen aquells dies on Vilanova del Camí exposava en una plaça el bo i millor del seu comerç. Aquesta setmana, recollim el disgust de l’associació comercial de Montbui, que viu també dies de fira, justament al mateix temps que FirAnoia… Estalviar-se aquest dilema hagués estat molt millor, si el que és vol és recollir el pols comercial de tota una comarca.

Logo VA - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catLa fira multisectorial d’Igualada ha sabut, amb el pas dels anys, incorporar diferents canvis i novetats, i ha sabut combinar tradició i modernitat, que són els dos elements que caracteritzen aquest esdeveniment firal. La Fira és, d’una banda l’exponent d’un bon nombre de sectors que abracen aspectes molt diversos de l’economia, però també és el marc on es desenvolupen diferents activitats socioculturals i ludicofestives. Per damunt de tot, és un punt de trobada idoni del teixit empresarial, que sembla viu moments molt millors que els dels foscos darrers anys.

És feina de tots conservar aquest esdeveniment, i ajudar també a millorar-lo, amb esperit constructiu. Estem en temps de canvis continus, amb un esforç empresarial i polític per a posicionar Igualada en el mapa del coneixement i de la innovació tecnològica i industrial. FirAnoia, i tots els certàmens firals que es fan a la comarca, són una oportunitat. Aprofitem-la.