“L’aventura d’avorrir-se”, de L’Estaquirot, arriba aquest diumenge al Teatre Municipal l’Ateneu

26 d'octubre de 2019

Xarxa Igualada arriba a les portes del novembre amb L’aventura d’avorrir-se, la darrera proposta de L’Estaquirot teatre. L’espectacle ha guanyat el Premi al millor Espectacle Familiar dels Premis Teatre Barcelona 2019. Una obra meravellosa en la qual es reflexiona sobre la rapidesa amb què passa tot en aquesta nostra societat actual i com de necessari és aconseguir moments d’aturada, de reflexió, que actualment s’interpreta com avorriment. “Avorrir-se implica haver de pensar quines coses fer -deien els membres de la companyia, en estrenar-, però com que donem tot tan mastegat als infants, els carreguem de tantes coses, no tenen aquesta oportunitat”.

Es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu demà diumenge dia 27 d’octubre, a ¼ d’1 del migdia. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. Les entrades es poden comprar en línia a www.teatremunicipalateneu.cat sense recàrrec i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de L’espectacle a la taquilla del passatge d’en Vives.

La companyia
L’Estaquirot teatre és una companyia fundada l’any 1973, que es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els que es barregen la comicitat i l’expressivitat que ofereix el llenguatge d’actors amb la màgia i l’espontaneïtat del llenguatge dels titelles, establint sempre una relació titella – actor que dona força i ritme a l’acció, característiques que fan que els espectadors quedin immediatament captivats per les històries que proposa la companyia.

Durant tots aquests anys de treball ininterromput, L’Estaquirot teatre ha estat investigant constantment les tècniques dels titelles, tant en el seu vessant plàstic com expressiu. Tot això es tradueix en unes 9.000 actuacions realitzades amb 43 muntatges diferents, que van des dels espectacles de carrer i saltimbanquis en els seus inicis, passant pel titella de guant (la companyia va crear l’any 1981 el Teatre Ambulant de Titelles, petita carpa amb capacitat per a 130 persones que es va muntar en més de 40 ciutats de l’Estat) fins a consolidar-se amb els espectacles d’actors, titelles i objectes manipulats a la vista amb els quals treballa actualment, que l’han portat a participar en un gran nombre de festivals d’Europa i d’Àsia.

Actualment, al seu taller de Vilanova i la Geltrú, la companyia disposa d’una petita sala on s’ofereixen sessions adreçades a públic escolar que poden consistir tant en representacions dels muntatges de la companyia, com en visites guiades en les que es pot veure i entendre el procés de construcció de titelles i escenografies per a la creació dels espectacles.
També ha creat una sèrie per televisió amb titelles, de 13 capítols, en col·laboració amb TV3, La cuina dels titelles. El protagonista d’un conte popular ens presenta una recepta a tot un seguit de personatges que viuen en una cuina.

En els darrers anys hem pogut veure a Igualada la majoria dels seus espectacles: Secret a l’armari, El Ratolí viatger, La Pastissera i els Follets, La Granja, El Patufet, Els tres Porquets, La Rateta, La Caputxeta, Ploramiques, Els tres ossos i En Jan Totlifan…

L’aventura d’avorrir-se
La companyia l’Estaquirot Teatre, després de fer un seguit d’adaptacions de contes tradicionals, ha optat ara per fer un conte de creació pròpia. Una reflexió sobre l’avorriment dels nens i nenes que va tenir molt bona acollida en la darrera edició de Mostra Igualada.
La Rita és una nena que, tot i tenir moltes joguines, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa l’àvia, amb un simple aneguet de goma, comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors i descobrir personatges sorprenents… I ara sempre vol anar a casa de l’àvia a avorrir-se una estoneta.

Un espectacle que pretén motivar la creativitat dels nens i nenes i que reflexionin sobre el lleure, la gestió del temps i la quantitat de joguines que tenen a casa. “Si incentivem la seva imaginació, creixerà la seva creativitat”. Les cançons i coreografies ens faran passar una estona divertida.

Guillem Albà ha dirigit aquest espectacle interpretat per Olga Jiménez, Núria Benedicto i Albert Albà. L’escenografia és d’Alfred Casas i compta amb la música de Ferran Martínez i la il·luminació d’Oriol Ibáñez.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta