Laura Vilagrà repassa el Pla de Mandat i la preocupació amb la Hispano en la visita a Tous

39
La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dijous a la tarda el municipi de Sant Martí de Tous, a la comarca de l’Anoia. A l’Ajuntament ha signat al Llibre d’Honor i s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, David Alquézar. Alcalde des del 2007, és un dels més experimentats de la comarca. Amb Laura Vilagrà han repassat els aspectes més destacats del Pla de Mandat de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous i que marca el full de ruta a seguir des del consistori en els diferents àmbits municipals, des de l’urbanisme a l’habitatge, passant per la cultura i la promoció turística. La delegada ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament.
En un altre ordre de coses, David Alquézar li ha traslladat a la delegada del Govern la preocupació de l’Ajuntament que presideix amb el servei que ofereix la Hispano Igualadina, l’empresa que té la concessió del servei regular d’autobús entre Igualada i Santa Coloma de Queralt. Alquézar ha demanat contundència i un control estricte per part de la Generalitat davant el que consideren incompliments en el servei per part de la concessionària.
Pel que fa a la promoció turística del municipi, Alquézar li ha posat en valor a la delegada Laura Vilagrà els projectes relacionats amb l’explotació del pantà de Tous, un cop s’ha pogut comprovar que ja és segur i no hi ha pèrdues. Poder combinar les funcions pròpies del pantà amb altres activitats lúdiques és un dels objectius que persegueix l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous.
La reunió a l’edifici consistorial s’ha completat amb una visita per alguns punts del poble, en els quals s’han repassat diverses qüestions relacionades amb l’urbanisme. I més concretament amb el Pla de Barris al qual es va acollir l’Ajuntament. Sant Martí de Tous és un municipi que continua creixent al voltant del seu castell i, en conseqüència, el casc antic és la part més important de la trama urbana de la població i on resideix majoritàriament la gent gran del poble.  D’aquí que un dels objectius que persegueix el Pla de Barris que afecta a Sant Martí de Tous sigui una millora en la qualitat de vida de les persones que hi viuen, actuant per evitar la desocupació de determinats habitatges, alhora que es retorna al barri d’una certa centralitat, personalitat pròpia i autoestima.
La reunió de la delegada del Govern Laura Vilagrà amb l’alcalde de Sant Martí de Tous s’emmarca en el cicle de visites que està fent des que va començar la legislatura als diferents municipis de la Catalunya Central per copsar de primera mà les principals inquietuds i problemàtiques dels ajuntaments del territori i traslladar-les posteriorment als departaments corresponents de la Generalitat.