L’Ateneu Cinema retransmet ‘Manon’ des del Royal Opera House de Londres

20

L’Ateneu Cinema segueix amb les retransmissions en directe de la programació d’òpera i ballet des del Royal Opera House de Londres i el pròxim dijous 3 de maig a les 20.15 h retransmetrà l’espectacle de dansa ‘Manon’.

La poderosa manera de relatar Kenneth MacMillan l’amor tràgic de Manon i des Grieux és una obra mestra del ballet modern, creada a partir de la música de Massenet.

La font de Kenneth MacMillan per ‘Manon’ va ser la novel·la del segle XVIII que ja havia conegut adaptacions operístiques de Massenet i Puccini. L’estrena es va produir el 7 de març de 1794, amb els papers protagonistes ballats per Antoinette Sibley i Anthony Dowell. El ballet es va convertir ràpidament en un puntal del repertori de The Royal Ballet i en una pedra de toc de la dansa adulta i dramàtica.

MacMillan va trobar una nova empatia amb la capritxosa Manon i la seva lluita per escapar de la pobresa. Els decorats del seu col·laborador habitual, Nicholas Georgiadis, reflecteixen això, retraten un món de luxe i esplendor corromput per la miserable indigència. Les espectaculars escenes de conjunt de MacMillan per a tota la companyia creen vívids i complexos retrats de les societats tan diferents de París i Nova Orleans. Però és l’apassionat pas de deux de Manon i des Grieux -que recorda la intensitat de l’anterior Romeu i Julieta de MacMillan- el que impulsa aquesta tràgica història i converteix ‘Manon’ en un dels drames més poderosos de MacMillan.

Preu entrada: 18 € / Socis Ateneu: 15 €

Anticipada: 15 € / Socis Ateneu: 13 €

Les entrades ja es poden comprar anticipades a la taquilla de l’Ateneu cinema i

online a www.ateneucinema.cat