L’Ateneu Cinema retransmet en directe l’òpera ‘Macbeth’ des del Royal Opera House de Londres

23

L’òpera de Verdi sobre la tragèdia de Shakespeare està dirigida per Antonio Pappano amb un extraordinari repartiment del que formen part, Anna Netrebko, Zeljko Lucic i Ildebrando D’Arcangelo.

La relació d’amor de Verdi amb les obres de Shakespeare va durar tota la seva vida i va començar amb ‘Macbeth’, una obra que considerava «una de les més grans creacions de l’home».

Amb el seu llibretista, Francesco Maria Piave, Verdi es va proposar crear «alguna cosa fora del comú». El seu èxit queda plasmat en cadascun dels compassos d’una partitura en què Verdi mostra la seva faceta més teatral, un model constant d’energia demoníaca.

La producció de Phyllida Lloyd per a The Royal Opera (2002), és rica en matisos i està tenyida dels colors negre, vermell i daurat. Les bruixes – imaginades pel dissenyador Anthony Ward com estranyes criatures abillades amb turbants de color escarlata – són omnipresents agents de la destinació. Lloyd retrata l’absència de fills dels Macbeth com l’ombrívola tristesa que aguaita darrere dels seus terribles actes. La producció de The Royal Opera utilitza la revisió de l’òpera que va preparar Verdi per a París en 1865 i que inclou la fascinant ària de Lady Macbeth «La luce langue».

La retransmissió serà el dimecres 4 d’abril, a les 20.15 h a l’Ateneu Cinema.

El preu de l’entrada és de 18 € i 15 € pels socis de l’Ateneu.

Si l’entrada es compra anticipada, el preu és de 15 € i 13 € pels socis de l’entitat.

Les entrades ja es poden comprar a la taquilla de l’Ateneu cinema i online a www.ateneucinema.cat