L’Ateneu Cinema acollirà la preestrena de la pel·lícula ‘Penèlope’ de la directora catalana Eva Vila

39

La pel·lícula de producció catalana i dirigida per Eva Vila, “Penèlope”, es podrà veure en preestrena a l’Ateneu Igualadí aquest pròxim dijous 6 de setembre. La sessió començarà a les 6 de la tarda i comptarà amb la presència de la directora del llargmetratge.

Amb el mite com a referència, ‘Penèlope’ es desplega en l’imponent paisatge del cor de Catalunya com una versió catalana de l’Odissea d’Homer, on l’espera és el motor dels individus però també de tot un poble. Penèlope és la modista centenària del petit poble de Santa Maria d’Oló (Moianès). Ella ha cosit i descosit els fils de tot un poble. Té el caràcter d’una generació dura però sentida. Ulisses torna al poble després d’anys d’absència. Un últim viatge que a la fi, més enllà del que ha viscut, és el retorn a una pàtria i a una forma de vida. ‘Penèlope’ és una Oda a l’Absència, però també a l’audàcia de defendre-se’n convertint-la en un a forma de sobreviure.

Produïda per Araki Films, Televisió de Catalunya i Poland Studio, i amb guió de Pep Puig, ‘Penèlope’ és el nou llargmetratge d’Eva Vila, que es va estrenar fa una dècada amb dos documentals musicals, ‘B-side: Music in Barcelona’ (2008) i ‘El espacio de uno mismo’ (2009), sobre el músic Josep Soler i Sardà. El 2014 va dirigir la premiada ‘Bajarí’, que va estar protagonitzada per les nebodes de la ballarina flamenca Carmen Amaya i que es va projectar en diversos països d’Europa, als Estats Units i en trenta ciutats del Japó.

La cinta arribarà a les sales de cinema comercial el 14 de setembre, una setmana més tard de la seva preestrena a la capital de l’Anoia.