L’Associació Catalana per a l’Excel·lència premia l’institut Milà i Fontanals d’Igualada

96

Premi Institut Milà i Fontanals - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

L’Associació Catalana per a l’Excel·lència, QUALIcat, ha premiat amb un accèssit l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada pel seu projecte “La simulació en sanitat”. El premi el van recollir el director del centre, Juan Manuel Linares Martín i la coordinadora del projecte, Rosa Aymerich Solà, en el marc de la V Jornada per a l’Excel·lència en l’Educació a l’Escola de Comerç Internacional de Barcelona, el passat 14 d’abril.

Aquest projecte permet als alumnes del Milà i Fontanals adquirir competències en un entorn simulat molt semblant al real al centre 4DHealth d’Igualada, institució que participa de forma activa en el programa. Es tracta d’una iniciativa innovadora que permet treballar i avaluar competències tècniques i transversals difícils de ser valorades en una aula.

El projecte inicial té una durada de cinc anys. Es va iniciar el curs 2013-2014 pels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria i actualment també hi participen els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia. S’està treballant perquè hi puguin participar els alumnes d’altres cicles de les famílies de sanitat i de serveis a la comunitat.