L’Any Guinovart arriba a Igualada amb l’exposició “Gravar és esgarrapar”
L

28 de juny de 2018

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acull l’exposició “Gravar és esgarrapar”, que s’inaugura demà a les 19:30h. Suposarà alhora un recorregut per l’obra de l’artista Josep Guinovart i un apropament a les diferents tècniques d’estampació amb què va treballar, posant de relleu la importància que va tenir l’obra gràfica en la seva trajectòria.
En aquesta mostra hi podrem veure tres tècniques diferents d’estampació: gravat, litografia i serigrafia.
– Una sèrie de 10 gravats de gran format (1mx90cm), i una planxa de gran format que porta per títol “Homenatge a Goya”. Fins a dia d’avui no s’havien exposat en la seva totalitat i una sèrie “Homenatge a Lorca” (són les suites del llibre d’artista) que en el seu dia va fer Guinovart per acompanyar els 6 poemas Galegos que Lorca dedicà a Rosalia de Castro.
– Litografies: es presenten dues sèries diferents, una que duu per títol “Homenatge al poeta Leon Felipe” i la sèrie que Guinovart va dedicar a Bujaraloz.
– Serigrafies: es presenten dues sèries. La titulada “La Padrera”, va ser feta en el marc de l’antològica de Guinovart a la Pedrera, i és un clar homenatge al Modernisme. I també es presenta un conjunt de serigrafies inèdites en el nostre territori.
Tots els gravats i litografies van ser posteriorment il·luminats una a una per l’artista, convertint les peces en quasi un monotip.
“Gravar és esgarrapar”, doncs, es podrà veure al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia des del 29 de juny fins al 2 de setembre de 2018.

L’Any Guinovart

El passat 12 de desembre de 2017 es van complir 10 anys de la mort de Josep Guinovart. Per aquest motiu la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt impulsa enguany l’Any Guinovart a través d’un ampli programa d’exposicions, taules rodones, lectures, concerts i projeccions de documentals, amb l’objectiu de redescobrir l’artista que durant més de setanta anys va conrear la pintura, l’escultura, el gravat, la il·lustració, l’escenografia i el cartellisme.
Les exposicions són la columna vertebral de les activitats de l’Any Guinovart: una quinzena s’apropen a la figura de l’artista des de diferents perspectives i s’escampen per tot el territori.
Àlex Susanna és l’encarregat de comissariar les desenes d’activitats que configuren l’intens programa de l’Any Guinovart, que tenen lloc arreu de Catalunya, en museus, galeries, escoles d’art, teatres o cellers, tots en estreta vinculació amb l’artista i amb el suport i la implicació de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona i Lleida, diferents ajuntaments, l’Institut Ramon Llull i la Institució de les Lletres Catalanes.
El dissenyador Miquel Milà ha fet el logotip de l’Any Guinovart, que acompanyarà totes les publicacions que surtin al seu voltant, inclòs el catàleg que, un cop acabat l’Any Guinovart, es publicarà amb el recull de totes les activitats que s’hi hagin dut a terme.
L’excel·lent acollida de l’Any Guinovart per part d’institucions públiques i privades d’arreu del territori ha fet que desbordi l’any 2018, bo i començant el 12 de desembre de 2017 i acabant el maig de 2019.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta