L’any 1982, va ser històric per aquest periòdic i pel ral.li

47

El mes de setembre de l’any 1982 a nivell d’Igualada i comarca no va ser un any qualsevol, naixia un periòdic, el periòdic que esteu llegint ara, i tornava el ral.li de casa.

El periòdic primer s’anomenava Anoia, després Aiona i actualment i des de fa molts anys, La Veu de l’Anoia, tot i que popularment es coneix com La Veu. Pel que fa al ral.li, la primera edició es va fer a l’any l’any 1968 (em faltaven dos anys per tenir el somniat carnet de conduir…) i s’anomenava Ral.li Ciutat d’Igualada i que va organitzar Moto Club Igualada.

Al cap de catorze anys, el ral.li es va tornar a fer organitzat per Auto Sport Igualada que havia nascut feia poc. Així aquesta segona edició del ral.li de casa es va fer al Passeig Verdaguer amb el patrocini principal de Garatge Montserrat. Amb pocs anys i amb el bon fer de l’ASI, el ral.li va anar guanyant carisma fins a convertir-se amb 140 inscrits, el primer a Catalunya i Espanya en aconseguir aquesta quantitat d’equips participants. Avui dia per la crisi econòmica això és impensable

A diferència de la Veu de l’Anoia, el Ral.li Ciutat d’Igualada al cap d’unes edicions es va deixar de fer, fins que fa uns anys Moto Club Igualada, va tornar a organitzar-lo com ja ho havia fet en la seva primera edició l’any 1968. Tenint també de principal patrocinador a Garatge Montserrat però amb un canvi, si amb el retorn del ral.li era Josep Maria Basols, ara és el seu fill Josep Basols el que està al capdavant del cada més gran grup de marques de Garatge Montserrat.

El destí doncs va voler que el setembre del 1982, naixés aquest periòdic i també marqués el retorn del ral.li igualadí, tot i que en els dos números abans de l’escrit del ral.li, el que això escriu s’havia estrenat amb el Motocròs Fira d’Igualada organitzat per Moto Club Igualada i que ja feia anys que es disputava.

Anoia, Aiona, la Veu, periòdic que va veure la llum el mateix any del retorn del ral.li primer de MCI, després de l’ASI i ara novament del ral.li de MCI. Anècdotes escrivint de l’esport del motor a La Veu?, doncs una pila… Anècdotes sobre el ral.li de casa?, doncs una pila i mitja… Però bé, això ja serà motiu per escriure un altre dia.