L’Anoia, protagonista avui en el Ral·li RACC Catalunya

288

Un any més la nostra comarca serà destacada protagonista de l’únic ral·li del campionat del món que es disputa durant l’any a Catalunya i estat espanyol, com és el RallyRACC Catalunya que enguany arriba a la 54a edició.

De les quatre etapes de que consta el ral·li, serà la d’avuu dissabte la que els millors del món de l’especialitat circularan molt a prop de l’Anoia i ho faran per partida doble. Seran els trams cronometrats de Querol i Savallà, molts coneguts pels aficionats de casa nostra, doncs per allà s’han disputat en moltes edicions el Ral·li Ciutat d’Igualada.

L’horari de pas del primer participant pel tram de Savallà serà a les 8h.23’ i a les 13h.28’. Pel de Querol serà a les 9h.08’ i a les 14h.10’. Tant l’un com l’altre possiblement tinguin els dos revolts més espectaculars del ral.li. Querol amb l’espectacular revolt a dretes d’Esblada i el de Savallà amb el revolt a esquerres quan venen de Rauric i enfilen cap a Savallà, tot i que aquest revolt ara és més ample de quan es disputava amb motiu del ral·li igualadí.
Si els trams tocant a l’Anoia son d’asfalt, com també els del diumenge, els d’avui divendres a disputar per les carreteres del sud de Tarragona son mixtes, és a dir, amb trams de terra i un altre que combina asfalt i terra.

Com ja es tradicional seran centenars els anoiencs que al llarg d’aquest cap de setmana es posaran en llocs estratègics per seguir el ral·li i també n’hi haurà que col·laboraran en l’organització del RACC pel bon desenvolupament de la prova, entre els que cal destacar a l’igualadí Pep Requena, responsable de classificacions com fa a tots als ral·lis del WRC.
L’edició d’enguany es presenta molt interessant, doncs només falta tant sols per disputar una vegada acabat el ral.li català, el d’Austràlia i son tres els pilots amb possibilitats matemàtiques de proclamar-se campions, el belga Neuville -Hyundai i20 WRC,- el francès Ogier -Ford Fiesta WRC- i l’estonià Tänak -Toyota Yaris WRC-.