L’Anoia lidera les xifres de rehabilitacion d’edificis a la província amb un creixement del 14% en el primer semestre de l’any

47

La rehabilitació d’edificis a la comarca de l’Anoia ha crescut en els sis primers mesos de l’any en un 14% respecte el mateix període de l’any anterior, segons dades del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) que ha visat al conjunt de la demarcació durant el primer semestre de 2018 un total de 3.634 obres de rehabilitació, que sumen més d’un milió de metres quadrats de superfície.

Els treballs de rehabilitació fets en habitatges de la demarcació al llarg del primer semestre del 2017 es mantenen, amb una lleugera davallada de només l’1% en relació al mateix període de l’any anterior. La tendència és negativa en els edificis no destinats a habitatge, on es registra un decreixement del 15% respecte als sis primers mesos del 2017.

L’informe indica que el pes de les obres de rehabilitació es concentren a la ciutat de Barcelona, amb un 42% de total. Un altre 10% correspon a la resta de la comarca del Barcelonès. Segueixen en pes el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, amb un 14 i un 10% respectivament, el Maresme -7%- i el Vallès Oriental, amb un 5%.

De l’anàlisi de variació dels dos semestres anteriors es desprèn que les comarques amb els indicadors més positius són el Vallès Oriental, on la rehabilitació creix un 4%, el Maresme (1%) i l’Anoia 14%. Pel seu pes relatiu, és preocupant la caiguda del 8% registrada a Barcelona ciutat.