L’Anoia Folk celebra les 20 edicions del festival en el marc privilegiat del Castell de Claramunt

74

folk.jpg

El dissabte 18 de juliol es va dur a terme la 20a edició del festival Anoia Folk al Castell de Claramunt. El festival va aplegar al voltant de tres-centes persones de totes les edats. A les 20.30h començava l’animació de Noè Rivas, que va fer ballar de valent a les diferents famílies que hi varen pujar, repassant èxits de tota la vida, que havia cantat amb els “Cinc dits d’una mà” on hi cantava en Xesco Boix. Pere Jou es va posar el públic a la butxaca, amb la seva espectacular veu i les espectaculars modulacions tonals. Realment va fer el que va voler amb una de les veus més privilegiades de l’escena musical catalana. Va fer un repàs als èxits de “el món dins d’un cafè” de l’any 2010 i ho va petar amb la cançó “Doctor” que pràcticament tothom coneixia. Va fer un repàs als principals temes de ‘Neurones a la punta d’un iceberg’, un disc on espanta la por i deixa fluir la vida sense nusos i temors.

Al final de Quart Primera, els organitzadors del festival i la regidora de cultura Esther Touriñan, van bufar les 20 espelmes en una ensaimada de noranta centrímetres, obsequi de la pastisseria Jordi de la Pobla de Claramunt, que es va sortejar entre els assistents. Posteriorment es va repartir cava i coca per tots els assistenst al festival.

Halldor Mar va sorprendre als assistents amb les versions de la nova cançó en anglès i va brodar la cançó “porcelane girl” de Pau Riba, que s’ha convertit en la seva preferida. Un repàs amb versions molt originals de les versions de sempre que van captivar al públic, especialment en el comiat, quan va cantar “Si em dius Adeu” de Lluís Llach en anglès i que no està enregistrada en el seu disc.

Tant Pere Jou com Halldor Mar, van destacar el privilegi de tocar en el marc incomparable del castell de Claramunt, declarat bé cultural d’interès nacional, i que enguany estrenava un nou camí de servei, que va facilitar la feina dels organitzadors del festival.