L’ANC Anoia vol que els partits independentistes es comprometin per escrit a no pactar amb els signants del 155

291

La sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana a l’Anoia ha enviat un document a tots els partits independentistes i republicans que es presenten a les eleccions municipals per “assegurar la seva actuació amb valors i actituds republicanes un cop estiguin constituïts els nous ajuntaments”.

El document consta d’un primer bloc de punts d’ètica personal en l’exercici del càrrec. Un
segon bloc per enfortir i impulsar la sobirania ciutadana i institucional. Un tercer bloc en que es comprometen a no pactar amb partits signants del 155 o d’extrema dreta i només fer-ho amb partits que vulguin la implantació de la República d’acord amb els resultats del 1 d’octubre i la declaració del 27. Un quart bloc en que es comprometen a dur a terme el
mandat de l’1 i 27 d’octubre i exigir a les institucions que facin efectiva la República i, amb
procediments democràtics i noviolents, defensar la independència i contribuir a la construcció de la República. Finalment, l’últim punt pretén declarar el rebuig a la Monarquia com a forma d’estat, la declaració de persona non grata del Rei Felip VI i la declaració del poble, per acord del Ple municipal, Municipi de la República.

Des de l’ANC argumenten que “amb aquest article volem encoratjar a candidats i candidatures a treballar per construir la República Catalana”. A més, recorden que a cada població es faran públiques aquelles candidatures que han signat el document i aquelles que no.