L’AMPA de l’Escola de l’Ateneu Igualadí guanya el premi a la millor comparsa de la Rua del Carnaval d’Igualada

115

L’edició 2017 de l’esdeveniment ha concentrat un total de 25 comparses i més de 3.000 persones als carrers de la ciutat. L’AMPA de l’Escola de l’Ateneu Igualadí, amb la comparsa Grand Circus Ateneu, ha estat mereixedora del premi del jurat a la millor comparsa de la rua de Carnaval d’Igualada 2017. L’esdeveniment s’ha celebrat aquest dissabte, 25 de febrer i ha concentrat un gran nombre de públic al llarg del recorregut. El segon premi ha estat per l’AMPA de l’escola Dolors Martí amb la comparsa Peça a peça, i el tercer premi per Marcant el ritme, de l’AMPA de l’escola Garcia Fossas. A més d’aquests trofeus a les millors comparses, s’han atorgat cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros i, a banda, una menció especial per la comparsa Aquest any sí, de l’AMPA Ramon Castelltort, per la seva crítica local

Més de 3.000 persones han pres part en aquesta ocasió a la rua, amb les escoles de la ciutat i les entitats locals com a principals protagonistes. Les carrosses han seguit, durant més de dues hores, el recorregut habitual pels carrers del centre de la ciutat, començant a la Plaça de la Masuca i acabant a la Plaça Cal Font.

L’encapçalament de la comitiva ha anat a càrrec de la Xaranga Ho Peta i, tancant-la, com és tradició, la carrossa del Rei Carnestoltes amb el seu seguici. Aquest any l’ha coordinat el Col·legi Maristes d’Igualada, fundació que celebra el seu dos-cents aniversari a Catalunya, essent també responsables de la redacció del pregó que ha llegit el Rei a la finalització. Les 25 comparses procedien d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, La Torre de Claramunt i Vilanova del Camí i la presentació de cadascuna d’elles en arribar a Cal Font l’ha fet Yannik Ramis.

En acabar, darrere l’escenari de Cal Font, tots els participants han gaudit d’una botifarrada, que novament ha estat possible gràcies a Carrefour Igualada, que ha aportat bona part dels 450 quilos de botifarres, i al Gremi de Flequers de l’Anoia, que ha subministrat el pa necessari. L’Antic Gremi de Traginers ha preparat el sopar per als integrants de les comparses

Demà diumenge, 26 de febrer, a les 12h, la festa es tancarà amb un Miniball de Carnaval a la Plaça de l’Ajuntament, adreçat als més petits de la casa, que hi podran assistir amb les seves disfresses. L’espectacle d’animació musical el conduirà el grup Xiula.