L’alcalde de Tous, David Alquézar, exigeix “mà dura” davant els incompliments de la Hispano Igualadina

240

L’Alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, ha denunciat aquest dilluns davant la Direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, els incompliments de l’empresa Hispano Igualadina-Monbus, com a prestadora del servei regular d’autobús entre Igualada- Santa Coloma de Queralt.

El Consistori ha expressat que l’empresa d’autobusos ve prestant el servei de forma deficient: incompliment sistemàtic dels horaris i retards, afegit a la manca de comunicació dels canvis, ha generat durant fa anys reiterades queixes per part d’una cinquantena de veïns que són usuaris de l’esmentada línia.

Actualment, l’empresa Hispano Igualadina-Monbus té una concessió de servei i, per tant, segons Alquézar, l’administració concessionària, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, també ha de vetllar pel compliment de les condicions laborals i pel bon servei que presta a la ciutadania.

Per tot l’exposat que el Consistori reclama a la Direcció General de Transports que dugui a terme un control exhaustiu i intens de la línia per veure si aquesta s’ajusta als termes de la concessió i que es procedeixi a adoptar les mesures adients per tal de garantir la prestació del servei d’una forma adequada. Segons David Alquézar, “cal exigir mà dura de l’administració competent, és incomprensible que una empresa que no presta en condicions els serveis de transport públics encomanats pugui optar a nous concursos guanyant la concessió de noves línies, cal establir sistemes de traçabilitat als serveis prestats per aquest tipus d’empreses”.