L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, serà el primer delegat del Govern a la vegueria del Penedès

68

El govern de la Generalitat va aprovar ahir al Consell Executiu el nomenament dels nous delegats territorials per vegueries amb una novetat important. Per primera vegada la vegueria del Penedès s’afegeix a les altres set administracions que ja estaven en funcionament des de l’any 2010. El febrer del 2017 el Parlament de Catalunya va aprovar la creació de la vegueria del Penedès, però no ha estat fins ara que es comença a fer efectiva aquesta nova administració.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, serà el primer delegat del Govern de la nova vegueria que agrupa l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i 25 municipis de l’Anoia (tots excepte els de l’Alta Segarra que han decidit quedar-se a la Catalunya Central). Regull és alcalde de Vilafranca pel PDeCAT i diputat a la diputació de Barcelona.

Un cop acabada la reunió del Consell Executiu, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, va explicar que “s’està treballant per localitzar els espais que es puguin habilitar perquè els membres de la delegació hi treballin”, sempre tenint en compte que ha de ser una administració descentralitzada i repartint els serveis entre les quatre capitals de la vegueria: El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Vilafranca.