L’Ajuntament de la Torre denuncia l’estat de l’oficina i el caixer del BBVA al municipi

106

L’Ajuntament de la Torre de Claramunt lamenta les condicions en què es troben el caixer i l’oficina del BBVA, l’única sucursal bancària al municipi, tancada des del mes de maig. Consistori i entitat havien acordat que el caixer funcionaria a ple rendiment i amb el manteniment corresponent fins el setembre, cosa que no s’està complint.

D’una banda, l’oficina està bruta i deixada, i de l’altra, el caixer automàtic només accepta fer operacions als usuaris que tenen targetes bancàries, deixant sense servei als usuaris, sobretot gent gran, que només disposen de llibreta bancària. La brigrada municipal del municipi farà aquests dies la neteja de la instal·lació, a l’espera d’alguna resposta del BBVA, a qui l’Ajuntament ja ha comunitat el malestar dels veïns per la situació.

El mes de maig el BBVA va decidir unilateralment tancar la seva oficina a la Torre de Claramunt, amb una única comunicació als clients indicant-los que els seus comptes bancaris es traslladarien a una sucursal d’un altre municipi. L’Ajuntament va convocar aleshores una reunió amb el personal de l’entitat per demanar respostes, a la qual l’entitat va enviar un representant que va recollir les queixes de ciutadans i corporació, que van qeudar sense resposta.

El BBVA també ha fet cas omís de les gairebé 1000 signatures de veïns recollides, pràcticament el 25 per cent dels habitants del municipi, i de la manifestació davant l’oficina del BBVA a Igualada el mateix mes de maig.