L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i l’empresa Novalia Sinergie s’asseuen per trobar sol·lucions

146
ple-ordinari-24-de-novembre-de-2016-veuanoia
Ple de l’Ajuntament de la Pobla del dia 24 de novembre.

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i l’empresa Novalia Sinergie han obert noves vies de diàleg per trobar solucions a diverses problemàtiques que afecten el municipi. Així ho va informar l’alcalde, Santi Broch, en el Ple ordinari que va tenir lloc el dijous 24 de novembre.

En l’apartat d’informes i propostes d’alcaldia, Broch va explicar que hi havia hagut una reunió amb representants de l’empresa, que ha canviat d’advocat i de tècnics, per parlar sobre la fàbrica de pèl·lets Novalia Sinergie, ubicada al centre del poble, i la planta de cogeneració Rofeica Energia, situada al polígon dels Plans d’Arau. L’alcalde va assegurar que “estem oberts al diàleg. Fins ara anàvem de denúncia en denúncia i aquest no era el bon camí”.

Pel que fa a Rofeica, Santi Broch va comentar que s’havien mantingut converses amb l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de la Generalitat, que ha aconsellat donar una nova llicència ambiental amb uns paràmetres de control de les emissions. Cal recordar que el 14 de desembre de 2015 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar una sentència que permet la continuïtat de funcionament de la instal·lació de cogeneració en base al fueloil número 1 tipus BIA amb un contingut màxim de sofre en pes de l’1 per cent fins al 2024.

Quant a Novalia Sinergie, l’alcalde va dir que es té coneixement que l’empresa està treballant al màxim i la “incidència no és la mateixa que temps enrere, tot i que encara se senten sorolls i hi ha emissions de serradures”. Segons va comentar el màxim representant del Consistori poblatà, s’ha instat la fàbrica que faci mesures reguladores del soroll i de l’emissió de pèl·lets amb un projecte d’adaptació de les instal·lacions que suposi tancar els espais d’emmagatzematge i instal·lar una cinta transportadora a dins el recinte.

A més d’aquests dos temes, es va tractar amb l’empresa la reordenació de l’entorn de la fàbrica de pèl·lets i el seu futur en la definició del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en què s’està treballant.

En l’apartat d’informes i propostes d’alcaldia, Santi Broch també es va referir a la problemàtica ocasionada per la cobertura de la plaça de secretari-interventor de manera provisional. L’equip de govern i els grups municipals de l’oposició van expressar les seves opinions respecte aquest tema.

Altres qüestions de la sessió

Una altra dels temes que es va tractar en aquest Ple ordinari va ser l’aprovació del tercer conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament. El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i Junts per la Pobla i l’abstenció de Participa! i ERC.

També es van presentar diverses mocions per part dels grups municipals. Alguns dels textos presentats i la seva votació van ser: moció en defensa del manteniment de l’oficina liquidadora a Igualada, aprovada amb els vots a favor de CiU, Junts per la Pobla i ERC i l’abstenció de Participa!; moció de suport als 25 anys de La Marató, aprovada per unanimitat; moció de suport als usuaris de la Hispano Igualadina-Monbús, aprovada per unanimitat, i moció de reprovació al regidor de Comunicació, que es desestimar amb els vots en contra de CiU i a favor de Participa!, Junts per la Pobla i ERC.